Husarbeid, istedenfor sex

En av tre kvinner liker husarbeid bedre enn sex, viser en britisk studie.

Overraskende mange kvinner foretrekker hudarbeid fremfor sex. En av tre vil heller støvsuge enn ha sex med kjæresten.

Fem års husarbeid
Det deltok 2000 britiske kvinner i studien som ble utført av Cleanaholics, skriver Mirror.co.uk.

I gjennomsnitt bruker kvinner 34 dager i året på husarbeid, til tross for lange arbeidsdager. Med et gjennomsnitt på to timer og 23 minutter per dag, betyr det at fem år av livet går med til husarbeid.

Seks av ti sier at vasking gir dem følelsen av kontroll over livet, og 64 prosent blir lykkelige av å se resultatet av arbeidet.

Blant de som får rengjøringshjelp, forteller 57 prosent av de rydder opp før vedkommende kommer, mens 20 prosent vasker etter at vedkommende har gått.

Over halvparten, 52 prosent, vasker hver eneste dag. Hvis et rom er rotete, vil 22 prosent ikke forlate rommet før det er ryddig.

Mens menn bruker omtrent halvannen time på husarbeid i uken, bruker kvinnen mer enn 16 timer.

Mindre i Norge
Støvsuging er det husarbeidet flest foretrekker (55%). Vasking av arbeidsplater (46%), støvtørking (26%) og polering (25%) følger etter. Minst populært er å vaske badet (19%), vaske kjøleskapet (13%) og pusse vinduet (10%).

Ifølge Statistisk sentralbyrå har norske kvinners tid til husarbeid sunket de siste 30 årene. Tall fra Tidsbruksundersøkelsen 2000 viser at nordmenn mellom 16 og 74 år i gjennomsnitt bruker 3 timer og 18 minutter på husarbeid hver dag. Kvinner bruker 50 prosent mer tid på dette enn menn.

Mangler du motivasjon til å gjøre husarbeid, kan det hjelpe å tenke på at det er slankende. For øvrig er også sex slankende.

 

Mozon, 27.4.2006