Hurra for mor!

Morsdagen er en glimrende anledning til å gi alle mødre litt ekstra oppmerksomhet. Les om hva som gjør mor glad her:

Gratulerer med dagen mamma!

Dette er dagen for alle verdens mødre, bestemødre, stemødre, oldemødre og andre varianter av morsskapet.

Men har du husket en liten oppmerksomhet på dagen? Ta det rolig, det er fortsatt mulig å redde situasjonen.

Dag med tradisjoner
Morsdagen er er amerikansk oppfinnelse som ble startet av Ann Jarvis så tidlig som i 1907. Skikken kom til Norge omtrent ti år senere og blir nå feiret hvert år den andre søndagen i februar.

Handelsstanden gnir seg i hendene over alle merkedager som kan gi økt omsetning i kassen. Men morsdagen trenger slett ikke bli noen veldig kostbar affære. Her er noen tips for deg som ennå ikke har gitt mor den gaven hun fortjener.

1) Ta en telefon
Om du ikke er hjemme hos mor, er en telefonsamtale et minstekrav. Og denne gangen skal samtalen vare mer enn tyve sekunder.

2) Frokost på sengen
Croissanter, kaker, kaffe og aviser er frokost for mor. Men om du tilbereder råvarene på kjøkkenet må du huske en viktig ting: Rydd opp og vask opp etter innsatsen så ikke mor får en full oppvaskkum til dessert.

3) Blomster og sjokolade
De klassiske gavene kan du kjøpe dagen før og overrekke på sengen eller i løpet av dagen. Blomsterforretninger trenger som regel å få bestillingen dagen før om de skal levere blomster på døren, men det er alltid lov å prøve seg om du er sent ute.

 

Mozon.no, 13.02.2005