Hurra for mor!

I morgen er dagen da vi skal feire de flotte mødrene våre. Her er 10 tips for den perfekte morsdagsgaven.

Morsdagen er en amerikansk oppfinnelse som startet i 1907. Skikken kom til Norge omtrent ti år senere og blir nå feiret hvert år den andre søndagen i februar.

Ingen kan erstatte båndene til mor, mener forskere. Les mer her:

Det finnes utallige måter du kan glede mamma på.

- Tenk på hva mamma liker og hva hun ville ønske seg på en slik dag, er tipset til Lina Schøyen, redaktør i bladet Mamma.

- Det er stas å være mamma uansett, men å ha en dag hvor man kan bli sikkelig vartet opp er topp. Gaver er hyggelig, men styrtkjøp på tampen er ikke så smart. Da er det bedre å lage noe eller gi blomster. Tulipaner er alltid hyggelig, sier Schøyen.

Frokost på sengen

Mange mammaer vil nok sette pris på å få servert en overraskende frokost på sengen. Vil du gjøre den litt ekstra god?

Egg og bacon er i så fall ofte en vinner. Eller hva med karbonadesmørbrød med stekt løk, persilledusker, agurk og tomat? Varme, nybakte grove rundstykker er en annen klassiker. Hvitost pyntet med salatblader, agurk og paprika er stilig og godt. Kaffe, te og juice er obligatorisk drikke til.

Til middag lager dere det beste mamma vet og serverer en deilig dessert til slutt, for eksempel en frisk, saftig og fargerik fruktsalat. Bruk pærer, epler, druer, ananas, appelsin og melon. Fantastisk godt og sunt!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Visste du at mor avgjør favorittmaten din? Les mer her:

Gode gavetips

Handelsstanden gnir seg i hendene over alle merkedager som kan gi økt omsetning i kassen. Men morsdagen trenger slett ikke bli noen veldig kostbar affære. Her er noen gavetips til deg som er ute i siste liten:

Lag et kort
Tegninger, dikt, lim og glitter. Det setter mamma pris på.

Mamma er best
Kopper, t-skjorter, musematter, nøkkelringer - alt det står fine ting om mamma på er populært.

Dorulldame
En evig klassiker for de minste.

Gavekort
Lag ditt eget gavekort, hvor du tilbyr henne hjelp med for eksempel vaske bilen, støvsuge huset eller rett og slett å gi henne klemmer. Er du voksen, hva med gavekort på en hyggelig aften, for eksempel på restaurant eller kino, du og mamma sammen?

Bilder
Har du skanner og fargeprinter? Skann inn noen gamle og nye bilder av deg og mamma og skriv dem ut. Det passer for både liten og stor. Arket kan hun henge på jobben, på soverommet eller i stua.

Godtepose
Ta en tur innom kiosken og lag en godtepose med all den godisen mamma liker best.

Kake
Bak kaken du vet at mamma elsker. Pynt den med konditorfarger, godterikuler eller marsipanroser. Melisskrift er bra. For eksempel: Mamma – vi er glad i deg! Mamma – du er best! Verdens beste mamma!

Besøk
Bor dere langt unna hverandre kan det at du kommer på besøk være den beste gaven hun kan tenke seg! Kom overraskende, hun blir garantert kjempeglad!

Blomster
En uslåelig slager. Bor du ikke på samme sted som mamma, ring og bestill en bukett i en butikk som har leveringstjeneste

Telefon
Får du ikke møtt moren din i dag? SMS holder ikke! Ta en telefon til mamma og unn dere en lang, god prat. Det vil hun helt sikkert sette stor pris på!

Mammaer har livserfaring og kunnskap om mangt og mye. En av fire menn går til moren sin for råd dersom de er bekymret for helsen. Les mer her: