Hundre norske menn viser utstyret

Sexolog og Mozon-skribent Esben Esther Pirelli Benestad står bak verdens første penisatlas, med bilder av 100 norske menns stolthet.

[Her svarer Esben Esther Pirelli Benestad på dine penisspørsmål]

[Kjøp boken hos Bokkilden]

[Debatt: Er dette årets julegave, eller hva?]

Hundre norske menn har vist frem utstyret i boken "Penisatlas", og er blitt fotografert både i slapp og erigert tilstand.

Pirelli Benestad mener boken er god folkeopplysning, og kan hjelpe mange menn som er usikre på penisen sin.

- Jeg har svart på spørsmål fra menn i mange tiår, og halvparten av dem handler om penis. Det, samt alle dårlige svarene man får, er hovedgrunnen til denne boken, sier Esben Esther Pirelli Benestad til nyhetsbyrået NTB.

Han er en av fire sexologer bak tekstene i boken, og sammen med sin kone Elsa Almås skriver han artikler og svarer på spørsmål om sex og samliv her på Mozon.

”Penisatlas” omtaler mannens kjønnsorgan kulturhistorisk, anatomisk og gjennom spørsmål og svar.

Mennene fikk ereksjon ved å få hjelp av partneren eller bruke tilgjengelige filmer, blader, massasjeapparater eller ereksjonssprøyte.

- Boken viser sin berettigelse dersom den gjør menn tryggere på seg selv og får dem til å leve godt med understellet de er utrustet med, sier medforfatter Geneviève Fonteneau Hardeberg til nyhetsbyrået.

Også sexologene Ragnhild Dahl Keller og Einar Aakvåg har bidratt til boken.

Fotograf på prosjektet er Jo Michael, og han støtte på en del uvante problemstillinger i arbeidet med boken.

- Å fotografere hundre onanerende menn jeg ikke kjenner var et så avsindig oppdrag at jeg bare måtte si ja, sier han.

- Fra en fotografs synspunkt er det ikke pent, det her. Ereksjonene på mennene forsvant fort, så jeg måtte være rask som en naturfotograf.

Boken blir gitt ut i dag, og i går fikk den en varm velkomst av sexologer.

Dagbladet har snakket med sexolog Kjell-Olav Svendsen, som mener det burde komme en tilsvarende bok om det kvinnelige kjønnsorganet.

- Jeg har møtt mange menn som er redd for at pikken deres er for liten, eller for at formen er feil. En slik bok kan være med og dempe folks forestilling av hva som er normalt og unormalt, sier han.

- Kvinner er like opptatt av hvordan deres underliv ser ut som menn. Behovet for et vaginaatlas er absolutt der.

Bente Træen er også positiv til prosjektet:

- Mange vil ha nytte av penisatlaset. Folk er alltid nysgjerrige på hvordan de ser ut i forhold til andre. Mange menn bekymrer seg for om penisen er for kort eller for lang, har feil tykkelse eller feil krumning og retning, sier Træen til avisen.

[Her svarer Esben Esther Pirelli Benestad på dine penisspørsmål]

[Kjøp boken hos Bokkilden]

[Debatt: Er dette årets julegave, eller hva?]

 

Mozon.no, 10.09.2004