Hunder biter flest småbarn

En ny studie viser at risikoen for at små barn kan bli bitt av store hunder er inntil fem ganger så høy for barn i ettårsalderen.

Selv om hunden blir omtalt som menneskets beste venn, bør du likevel ikke alltid ta dette for god fisk. For nå hevder eksperter at du bør vente med å bringe en hund inn i familien inntil barna er i skolealder, skriver Reuters. Og småbarnsforeldre bør tenke seg spesielt godt om når det gjelder kjøp av Schäferhund og Dobermann.

For barn har ofte tendenser til å ville utforske og undersøke hunder, noe ikke alle hunder setter pris på.

Over en ti år lang periode har eksperter ved et traumesenter i Østerrike undersøkt barn som har blitt behandlet for hundebitt. Av 341 barn fant de ut at barn under ett år hadde størst risiko for å bli bitt. Sjansene reduseres etter hvert som barna blir eldre.

- Hunder er vant til å leve i et hierarkisk system. På den måten kan hunder se på nyfødte og småbarn som underordnete i det hierarkiske systemet, hevder studien.

Ekspertene fant ut at den relative sjansen for å bli bitt av en Schäferhund eller en Dobermann er fem ganger høyere, enn av en Labrador eller blandingsrase.

Studien konkluderer imidlertid med at skolebarn kan lære seg hvilke forhåndsregler de bør ha når de omgåes hunder.

Studien er publisert i mars-utgaven til The journal of the AmericanAcademy of Pediatrics.

Velg en hund som passer
Ved det hundefaglige nettstedet Canis mener de at det viktigste når det gjelder valg av hund er å bestemme seg for en som passer for det familien har tenkt å bruke den til.

Forskere har allerede bevist at hund og eier likner på hverandre. Hvilken hund likner du mest på?

- Og noen anbefaler faktisk store hunder fordi de er trygge, sier Canis til Mozon.

Visste du at når du har det gøy med hunden din, er du ikke alene? Den ler den også.

 

Mozon.no, 07.03.2006