Hun har vunnet millionbeløp i Lotto fire ganger

Joan Ginther må være født under en lykkestjerne...

Dersom lykketallet blir trukket ut blant de seks første tallene i kveld, kan det hende noen stikker av med utrolige 110 millioner kroner. Skattefritt,s elvsagt. Men sjansene for å vinne er mikroskopiske. Foto: Norsk Tipping
Dersom lykketallet blir trukket ut blant de seks første tallene i kveld, kan det hende noen stikker av med utrolige 110 millioner kroner. Skattefritt,s elvsagt. Men sjansene for å vinne er mikroskopiske. Foto: Norsk Tipping Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skulle vel egentlig ikke gå an, men amerikanske Joan Ginther vant nylig sin fjerde lottogevinst. Hele 10 millioner dollar, cirka 64,5 millioner kroner, var den nette summen hun vant nå sist gang.

Ginther, som bor i Las Vegas, kan dermed skryte av å ha vunnet totalt 20,5 millioner dollar på lotterispill og skrapelodd de siste 17 årene.

Les også: Her er Viking-lotto-gullrekka

Verdens heldigste lottospiller

Hun vant 5,5 millioner dollar i 1993, to millioner dollar på skrapelodd i 2006, ytterligere tre millioner dollar på skrapelodd i 2008, og altså 10 millioner dollar nå i sommer.

Dermed har hun fått tilnavnet "verdens heldigste lottospiller". Den 63 år gamle damen trenger altså ikke bekymre seg nevneverdig for alderdommen. Men selv om hun totalt har vunnet 20,5 millioner dollar, er ikke dette pengene hun har fått inn på konto. I USA må man nemlig skatte av lottogevinster. Likevel har damen til salt i grøten, uten tvil.

Ginther er altså en ivrig lottospiller, men det mest merkelige er at tre av de fire gevinstene har hun fått etter å ha kjøpt lottokupong eller skrapelodd ved en liten dagligvarebutikk i den lille byen Bishop i Texas. Her bor nemlig faren hennes, og når hun er på besøk, pleier hun å kjøpe lodd fra butikken.

Eksperter sier at sjansen for å vinne lottojackpotter fire ganger, er en til 200 millioner.

Ginther selv har holdt lav profil og har ikke ønsket å uttale seg om sin vinnerlykke.

Gavepotten på 100.000 kr - hva gjør du med pengene?

Norske flergangsvinnere

I Norge har vi også noen få heldiggriser som har vunnet i lotto eller andre lotterispill flere ganger. Et samboerpar i Oslo vant i 2009 for andre gang, og hadde dermed vunnet tilsammen ni millioner kroner i Lotto. En 60 år gammel kvinne fra Fyllingsdalen har også vunnet to ganger - og det i løpet av samme halvår. 2,8 millioner kroner har hun vunnet. Men så bruker hun også 1.500 kroner i måneden på lotterispill, skrev Bt.no

Se hvor de norske lottomillionærene bor

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!