Hun er Norges første kontornomade

Cecilie Thunem-Saanum har ny arbeidsplass hver måned.

Cecilie Thunem-Saanum stortrives som kontornomade, og trives overraskende bra med å være ny på arbeidsplassen. -  Jobben gjør meg bare foroverlent og motivert, sier hun. Foto: Erik Berhus
Cecilie Thunem-Saanum stortrives som kontornomade, og trives overraskende bra med å være ny på arbeidsplassen. - Jobben gjør meg bare foroverlent og motivert, sier hun. Foto: Erik Berhus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En nomade er en betegnelse som beskriver folkegrupper som flytter fra sted til sted, uten å ha et fast bosted, ifølge Wikipedia.

Men dersom du tror at det å være kontornomade er en lur måte å spare kontorpenger, tar du feil.

– Dette er ikke bare et alternativ til hjemmekontor, avkrefter kontornomaden, Cecilie Thunem-Saanum (38), til DinSide.

Hun beskriver en kontornomade som en person som sier fra seg fast arbeidsplass til fordel for å være nomade i andre virksomheter.

I en måned gir vertskapsbedriften Thunem-Saanum en pult og internettilgang i bytte mot hennes kunnskap. Kunnskapsoverføringen foregår når begge parter har anledning, og har oftest form av kaffepause eller «fem-minuttere».

Ute etter ny jobb? Disse yrkene lokker med flest stillinger

Slik fikk hun idéen

Før hun ble kontornomade bodde hun mange år i Stavanger, hvor hun de siste seks år har drevet sitt eget rådgivningsselskap CTS-Setting, som har fokus på kurs og trening i tidsbruk og kommunikasjon. Tidligere i vinter leste hun om en finsk kontornomade på Twitter, Janne Saarikko fra Helsinki, og fikk lyst til å gjøre det samme.

Hun flyttet tilbake til Sørlandet, og i september begynte hun for første gang som kontornomade hos Fundament Kommunikasjon i Kristiansand.

– Det er veldig, veldig, gøy. Jeg hadde ikke regnet med en slik respons, sier Thunem-Saanum, som allerede har takket ja til flere vertskapsbedrifter .

Aleksander (24) fikk drømmejobben: Se hva han gjør

Kan alle bli kontornomade?

Det kan kanskje høres litt slitsomt ut å alltid måtte være «den nye» på jobben, men slik er det ikke.

– Det er mindre slitsomt enn forventet. Dette gir meg energi og inspirasjon, sier sørlendingen, som innrømmer at hun er positivt overrasket.

Men selv om det passer for henne, tror hun likevel ikke at alle kan bli kontornomade.

– Man må ha antenne for det, ville være ute i felten, være trygg, og kunne bidra med noe for en bedrift. Det er ikke bare en måte å være sosial på, du driver profesjonelt med egen virksomhet. Det er en interaksjon og utveksling mellom to parter; bedriften får tilgang på et ekstra hode, mens du får være en del av arbeidsmiljøet, forklarer kontornomaden.

Topp 10: Dette er drømmejobbene

Karantene er viktig

For Thunem-Saanum er det viktig å ha bredde i nettverket sitt, samtidig som at hun vil lære om Sørlandets virksomhet. Men hun er likevel kresen på hvem hun takker ja til.

– Jeg gir meg selv karantene i noen måneder. Det er fint for meg og virksomheten at jeg ikke besøker for like bedrifter for tett i tid. Alt bygger på tillit, forteller hun.

Men selv om hun er booket flere måneder fram i tid, er det likevel en måned hun fint kan unngå å være kontornomade i.

– Jeg vet ikke om jeg vil være kontornomade i julebordstiden, sier hun og ler.