Er du mann og ute etter sympati fordi du er syk, kan du ikke vente å finne det hos partneren din.  	 	    Foto: colourbox.com
Er du mann og ute etter sympati fordi du er syk, kan du ikke vente å finne det hos partneren din. Foto: colourbox.comVis mer

Hun blåser i om du er syk

Kvinnens gode rykte som omsorgsperson slår sprekker.

Menn flest vet bedre enn å forvente bøttevis med sympai fra partneren når de blir syke med forkjølelse og influensa. Og det har de ifølge en ny studie heller ingen grunn til. Det melder avisen Daily Mail.

Les også: Syke menn klager mest

En gjennomsnittlig kvinnelig partner gir nemlig mannen fem minutters oppmerksomhet før tålmodigheten (og sympatien) hennes forsvinner som dugg for solen.

Bryter med gamle forestillinger

Syke menn

Hva gjør du når typen din klager over feber og tett nese? (Avsluttet)
Ber ham ta en paracet og gå og legge seg (38%) 243
Steller litt ekstra for ham (22%) 140
Ber til Gud om at han snart blir frisk, så jeg slipper å høre på sutringen hans(17%) 106
Lager yndlingsretten hans og leier et par filmer han vil like(11%) 69
Går på byen (8%) 54
Lukker øynene og teller til ti (4%) 24
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Når kvinnen derimot er nede for telling, vil ikke mannen nøle et øyeblikk med å ta seg fri fra jobb for å bli hjemme og stelle med henne.

Studien, som er utført av legemiddelprodusenten Lemsip All In One, tar dermed et oppgjør med tidligere forestillinger av kvinnen som den omsorgsfulle, pleiende partneren.

Les også: Førstehjelp for syke menn

Av totalt 1.300 spurte oppgir 52 prosent av kvinnene at tålmodigheten er oppbrukt etter fem minutters klaging fra partneren, mens 18 prosent forteller at de mister sympatien før den tid.

Til sammenligning oppgir 70 prosent av mennene at de føler sympati med partneren når hun er syk. 60 prosent sier at de er villige til å gjøre mer husarbeid, mens 64 prosent gjerne tar seg av matlagingen.

Undersøkelsen viser at 19 prosent av kvinnene har tatt seg fri fra jobb for å se etter mannen sin, mens 37 prosent av mennene har gjort det samme. 29 prosent av kvinnene sier at de kaster et blikk på partneren sin når han er syk, og tenker på hvor sur og grinete han kommer til å bli ut over dagen, og 28 prosent tenker bare at han må skynde seg å bli bedre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dette dreper forholdet ditt

Skjulte motiver

48 prosent av mennene oppgir imidlertid å stille trøstende og støttende opp overfor partneren når hun er syk.

Ifølge markedsdirektør Hanna Nowak har studien overrasket i den forstand at kvinnene kommer så dårlig ut i forhold til mennene.

- Utgangspunktet for studien var nettopp å dokumentere hvor lite sympatiske menn kan være i gitte situasjoner, men de har virkelig overrasket og viser seg langt mer sympatiske enn vi kunne forvente, sier hun til Daily Mail.

Les også: Later han som, tro...?

Hun legger til at det kan ligge skjulte motiver til grunn, som at han håper på litt goodwill fordi han er så snill, eller at han ønsker seg partneren på beina så fort som mulig slik at hun kan gjenoppta kontrollen over hus og hjem.