Pris på strøm

Høyeste strømpriser på sju år i andre kvartal

Strømprisen for husholdninger i andre kvartal var 35 prosent høyere enn samme periode i fjor. Ikke siden 2011 har strømprisene vært like høye.

REKORDHØY: Vi må tilbake til 2011 for å finne strømpriser på nivå med de vi har i dag. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix.
REKORDHØY: Vi må tilbake til 2011 for å finne strømpriser på nivå med de vi har i dag. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennomsnittlig strømpris for husholdningene var i andre kvartal i år på hele 44,6 øre per kilowattime (kWh), melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Totalprisen for husholdninger, medregnet avgifter og nettleie, lå på 110 øre per kWh i andre kvartal, en økning på 16 prosent i forhold til samme periode foregående år.

Skyldes sommeren

Været er en av faktorene som påvirker strømprisen.

Årets sommer har vært blant de tørreste i nyere tid i Norge. I andre kvartal i år kom det 40 prosent mindre nedbør i norske kraftmagasiner enn normalt, noe som bidrar til høyere strømpriser.

I tillegg førte høyere brenselpriser til økte priser på import av kraft.

Strømprisene i august, med en systempris på 50,25 øre per kWh i snitt, ble den høyeste på ti år, meldte LOS Energy tidligere denne måneden.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!