Høybråten ønsker større integrering

Helseminister Dagfinn Høybråten (Krf) vil ha et bredere samarbeid mellom leger og alternative behandlere i helsesystemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Leger skal fortsatt ha monopol på å behandle alvorlige lidelser, men jeg ønsker at alternativ medisin skal bli bedre integrert i helsevesenet. Behandlere som bruker alternativ medisin skal kunne ta større del i behandlingen i samarbeid med leger, sa Høybråten til Mozon da vi møtte ham på åpningen av verdenskonferansen for akupunktur på Oslo konferansesenter.

- Når det gjelder lovgivning er Norge kommet lengst i Norden med å sette rammer for alternativ behandling. Fra 1. januar 2004 kaster vi Kvakksalverloven og en ny, mer moderne lov trer i kraft. Loven ble foreslått av meg, og gikk enstemmig gjennom i Stortinget, sier han.

Først og fremst vil helseministeren sette ressursene inn på mer forskning.

- Vi får ikke leger med på et samarbeid om behandlingsformer som ikke er bevist, så de økonomiske tilskuddene vil først og fremst gå til Nasjonalt Forskningssenter innen alternativ medisin ved universitetet i Tromsø.

Ved forskningssenteret arbeider de med alle typer alternativ medisin, og for noen dager siden startet en arbeidsgruppe som skal utrede hva de forskjellige utdannelsene for akupunktører i Norge inneholder, og hva man kan forvente at en akupunktør skal kunne. Arbeidsgruppen skal levere en rapport sommeren 2004.

- Satsningen på alternativ medisin og den nye loven viser at vi møter alternativ behandling med et åpnere sinn, sa helseministeren i åpningstalen.

 

Mozon.no, 12.09.2003

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!