Hot sex i sommer

Love is in the air og våryrheten kribler fremdeles i magen. Slik får du en enda hetere sommer:

For mange er sommer synonymt med kjærlighet, romantikk, lidenskap og sex. Så her gir vi råd for hvordan du kan få enda mer kjærlighet - og bedre sex!

Men her dreier det seg ikke om å løpe til nærmeste undertøysbutikk eller sexleketøybutikk og gå amok. Det handler om noe langt enklere og langt billigere!

Ekspertenes aller viktigste råd er å gi hverandre god service og innse at mannens og kvinnens hjerner er svært ulike.

Mer romantikk, takk!

Ikke bare senga!
- Om man er sammen er det viktig å gi hverandre god service på alle måter, og ikke bare i senga. Snille, forståelsesfulle kjærester er mye mer fristende enn sure som gnager og repeterer seg selv, sier Cecilie Kjensli, sexpirator og redaktør for nettmagasinet Cpunktet.no.

Hun oppfordrer også til å benytte muligheten til å være ute i det fri, og gjerne ta et nakenbad eller finne en kosekrok i skogen.

- Men er det folksomt må man ta hensyn, for det er ikke sikkert alle andre synes at kjæresten din er like deilig som du. Stress ned i ferien og la rot og alle hverdagslige ting være. Drikk noen ekstra glass vin, hør på musikk som gir gode minner og slå av TV-en. Kos og nærhet skaper lyst, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti tips til bedre sex

Og hva med de single?

- Er man singel er sommeren en topp sesong for å sjekke ut lit forskjellige kandidater. Husk at tilfredse kvinner og menn er veldig tiltrekkende, så ta en runde i senga eller dusjen på egenhånd før du møter verden, og ikke glem å ta med et par kondomer i veska eller jakka. Føler du deg sikker har du bedre sex, sier sexpiratoren.

15 gode grunner til å være singel!

En svensk ekspert mener hemmeligheten ligger i å kommunisere.

Ut på date i helgen? Her er helgens beste sjekktips!

Kommuniser!
- Både kvinner og menn vinner mer på å forstå seg på hverandre, sier professor og kjønnsforsker Marianne J. Legato, ifølge svenske Expressen.

Legato legger til at kvinner og menn er mer like enn ulike, men det er de små forskjellene som spiller en rolle.

- Det har en utrolig stor betydning, ikke minst når det gjelder våre nærmeste relasjoner, sier Legato, som er ute med en populærvitenskapelig bok om forskjellen mellom kjønnene.

- Da jeg tok medisinutdannelsen var jeg den eneste kvinnen blant 140 menn. Da måtte jeg lære meg å ikke prate for lenge uten å uttrykke meg på litt enklere vis, som mannen, sier hun.

Hennes konklusjon er at det er kommunikasjonsproblemer som ligger bak de fleste konflikter mellom kvinner og menn.

Les også: Slik krangler stjernetegnene

Menn er betydelig dårligere på å tyde enkle signaler som ansiktsutrykk og tonefallet til kvinner, ifølge professoren.

Ser ikke tristhet
Legato viser til en laboratoriestudie som viser at menn er aller dårligst til å lese og oppfatte sorg, melankoli og triste ansiktsutrykk hos kvinner.

- Kvinnene blir ofte frustrert over at mennene deres ikke forsår hvordan de har det. Både kvinner og menn reagerer kraftig på kjønns- og stresshormoner, men på ulik måte, sier hun.

Hvis et par krangler øker nivåene med stresshormoner i kvinnen i 24 timer, mens hos menn går nivåene raskere ned. Hun kan fremdeles være arg morgenen etter, mens han kan ha glemt alt sammen.

- Men jeg er imidlertid den første til å si at det er en rekke mangler i forskningen mellom kjønn. Men dette er den beste kunnskapen vi har i dag, sier hun.