<b>HØSTENS MATVARENYHETER:</b> Her er noen av nyhetene som kommer i dagligvarebutikkene fra 1. september. Foto: Kristin Sørdal/Produsentene
HØSTENS MATVARENYHETER: Her er noen av nyhetene som kommer i dagligvarebutikkene fra 1. september. Foto: Kristin Sørdal/ProdusenteneVis mer

Høstens matnyheter

1. september er det store høstslippet av nye varer i dagligvarebutikkene.

1. september braker det altså løs i butikkhyllene, bare Coop melder om 85 helt nye egenprodukter (Coop, Xtra og Smak Forskjellen), samt flere med redesign.

LES OGSÅ:

I tillegg kommer altså alle andre nye produkter fra merkevarenavn som Freia, Stabburet, Prior, Gilde, Nidar, Toro og veldig mange andre.

Nedenfor kan du se noen av de nye produktene som kommer i hyllene fra 1. september.

Vi vil presisere at dette ikke er en komplett oversikt over alle nye produkter som kommer - da det er snakk om opp i tusen nye produkter. Mange av nyhetene presentert her, er imidlertid produkter bransjen selv har stor tro på.

Dette tror de på

– Jeg føler et det er to trender her, og det er at folk gjerne vil ha kvalitetskjøtt som lam og biff. I fjor solgte vi for eksempel alt vi klarte å produsere av lammekjøtt. Også lanseringen av langtidsmørnet ble en kjempesuksess, takket være flere gode anmeldelser, sier Eli Strand, informasjonssjef i Nortura SA til DinSide.

– Samtidig er det også en trend at folk vil ha mat som smaker som hjemmelaget, selv om de ikke har tid til å lage den. Derfor tilbyr vi mange produkter som er ferdig marinerte eller der marinaden følger med i en egen pose, sier Strand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noe av det Nortura har mest tro på i høst: Smålenene Gårdskylling og  Kjøttfe.
Noe av det Nortura har mest tro på i høst: Smålenene Gårdskylling og Kjøttfe. Vis mer

Hun forteller at Nortura i år har størst forventninger til lanseringen av Smålenene gårdskylling og kjøttfe.

– Og så er det alltid moro med lam, fordi dette er noe alle vil ha om høsten, avslutter Strand.

Også snacks- og godterihyllene blir oppgraderte med nye produkter 1. september.

– Fremover har vi veldig, veldig stor tro på Freia Melkesjokolade Boble. Dette er en Freia Melkesjokoladeplate - som man kjenner den - men med en litt morsom og annerledes vri, sier Kristian Hvilen i Kraftfoods til DinSide.

Derfra kommer også Freia spiseklar Melkesjokoladepudding, som altså er en sjokoladepudding.

Sjokolade i flere varianter er tydeligvis noe folk vil ha.

– Philadelphia med sjokolade har seilt rett inn på bestselgerlisten vår og har fått en eventyrlig mottagelse, sier Hvilen.

Som du vil se i produktoversikten nedenfor, kommer også melkesjokolade i Nugatti.

Her er noen av de mange nye produktene du vil se i hyllene snart:

Pizza-nyhet: Big One i "autentisk" take-away eske.
Kims Julekos - du kan være med å gjette smaken.
Stem på din favoritt.
Nye Favoritter, blant annet med naken Bamsemums.
Flere Favoritter - blant annet sure skrikerunger.
Ny syltetøyserie i store glass, og med lettere-å-åpne-lokk. Foto: DIGITAL PHOTO FACTORY AS - +4790
Nugatti uten nøtter - med melkesjokolade. NB! Produktet inneholder fremdeles spor av nøtter.
Originale skal ha fått mer luftig, saftigere og enda tynnere bunn.
Nyheten Originale Pollo: med krydret kyllingfilet og solmodne tomater.
Nytt fra Prior
Noe av det Nortura har mest tro på i høst: Smålenene Gårdskylling og Kjøttfe.
Noe av det Nortura har mest tro på i høst: Smålenene Gårdskylling og Kjøttfe.
Mer kokkeklart fra Stabburet: Skogsoppsuppe.
Ny dessert: Freia Melkesjokoladepudding.
Denne er før-lansert i august, men hører til høstvarene.
To nye Freia Premium-sjokolader.
Klar til bruk: Sjokoladekrem
Ny iskremtopping med non stop
Blant 85 nye Coop-produkter: Lakserogn
Blant 85 nye Coop-produkter: Kjøttboller av rein
Blant 85 nye Coop-produkter: Nøye utvalgte fiskestykker av kveite, steinbit og torsk.
Styrk fra Tine - fettfri melk med mer protein og kalsium. For aktive og helsebevisste kvinner og menn som kan ha nytte av høyt proteininnhold.
En av tre varianter av kremost med topping
Kremost til ostekaka - eller annen baking

To nye Freia Premium-sjokolader.
To nye Freia Premium-sjokolader. Vis mer

Freia Premium
Freia har flere nyheter på tapetet, blant annet to nye varianter av Freia Premium, den mørke sjokoladeserien til Freia. Nytt er Freia Premium Biscotti og Freia Premium Mandel. Freia Premium Mandel er fylt med hele, røstede mandler, mens Freia Premium Biscotti er fylt med sprø biter av biscotti - en slags kjeks.

Halspastiller
Halspastiller kommer til Norge. Det er et pastillmerke kjent fra utlandet, som nå kommer til Norge i to smaksvarianter – Assorted Citrus og Mento-lyptus Original.

Desserter
Freia kommer med en ny pudding i Spiseklar-serien: Freia spiseklar Melkesjokoladepudding. I tillegg kommer en ny topping: Freia mini non stop topping, og en klar-til-bruk sjokoladekrem: Freia Dronning sjokoladekrem.

Nugatti uten nøtter - med melkesjokolade. NB! Produktet inneholder fremdeles spor av nøtter.
Nugatti uten nøtter - med melkesjokolade. NB! Produktet inneholder fremdeles spor av nøtter. Vis mer

Nugatti - uten nøtter
Kanskje sesongens gladnyhet for alle med (milde) nøtteallergier og en hang til søtpålegg: Nå kommer Nugatti Malkesjoko, som altså er Nugatti med melkesjokolade - uten nøtter. Du skal merke deg at produktet fortsatt inneholder spor av nøtter - og dermed bør du fremdeles holde deg unna dersom du reagerer på denne typen produkter.

Retro Ha-På
Det er ikke lenge siden Ha-På ble relansert i hyllene (2009), etter å ha vært lenge borte. Nå kommer jammen enda en gammel 90-talls-kjenning tilbake: Ha-På Ananas. Men kun i begrenset opplag. Ifølge produsenten Kavli er relanseringen en følge av forbrukerpress på Facebook.

Ny emballasje
Tradisjonen tro, er også veldig mange av de "nye" produktene egentlig allerede eksisterende produkter - men i ny drakt eller ny emballasje. En nyhet kan være så mangt. Et av de nye emballasje-konseptene i høst er Q lettrømme i flaske. Jaja, hvorfor ikke?

Coop merkevarer
Som vi nevnte innledningsvis, kommer det 85 nye produkter bare fra Coop (Coop, Xtra og Smak Forskjellen). Noen av varene som kommer er Coop Smak forskjellen; kveite, steinbit og torsk - som altså er pakker med nøye utvalgte fiskestykker. Vi kan også nevne Coop Smak forskjellen lakse- og silderogn fra norsk fisk og Coop Smak forskjellen kjøttboller av rein.

Mer søtpålegg
Nora Familiesyltetøy er en ny syltetøyserie fra Stabburet . Den kommer i seks smaker, og inkluderer familiefavoritten moste jordbær. Glassene er ekstra store og rommer 800 gram syltetøy. Syltetøyserien har Noras lettere-å-åpne-lokk.

DinSide tester: Er det lettere å åpne?

Pizza-nyhet: Big One i "autentisk" take-away eske.
Pizza-nyhet: Big One i "autentisk" take-away eske. Vis mer

Pizza-nytt
Ja, vi elsker pizza, og overraskende mange spiser det visst endog på julaften. Stabburet lanserer Big One Take Away som en nyhet, den fås i noe som skal være en "autentisk take-away eske", og inkluderer rømmedressing. Det kommer i variantene Meat Lover med biff, kjøttboller, bacon og løk og Dream Team med skinke og pepperoni. Pizza Originale skal også ha fått en makeover og kommer med mer luftig, saftig og tynnere bunn. I tillegg til de eksisterende pizzaene kommer nyheten Pollo: Med krydret kyllingfilet og solmodne tomater.

Mer kokkeklart
Stabburet utvider sin kokkeklare serie med en skogsoppsuppe: En kremet suppe med kyllingbryst, bacon, kantarell og champignon.

Godteri
Nidar lanserer flere Favoritt-poser: Favoritter Smågodt. Nidar Favoritter Smågodt kommer i to ulike varianter, Herlig Søt, og Sprudlende Sur. I Nidar Favoritter Smågodt er det tatt utgangspunkt i de største smakene innenfor løsvekt. Her er det søtt, surt og litt sjokolade: Det er smaker som bringebær, pære, cola, vanilje og jordbær i nye figurer - som eksempelvis en naken Bamsemums og Laban Sure Skrikerunger.

Mer kos fra Kims
Kims lanserer to varianter av Kims Crunchos maischips, tre finalister i Smaken av Din Fredag, Polly Småsulten nøttemiks og en variant Kims Julekos. Foreløpig er smaken på Julekos-chipsen hemmelig, men den skal smake jul, i alle fall.

En av tre varianter av kremost med topping
En av tre varianter av kremost med topping Vis mer

Melkenytt
Tine Meieriers største nysatsning er Tine Styrk, som er en fettfri melk med mer protein og kalsium. De kommer også med Biola Laktosefri og flere desserter utviklet i samarbeid med Kokkelandslaget. Vi kan også nevne Tine Kremost med en søt topping i lokket - for helgekosen med ost og kjeks - med tre forskjellige topping-smaker: Honning/Nøtter, Pære/Ingefær og Tranebær/Kvede/Eple. Tine kremost baking er spesialtiplasset nettopp baking - og passer i ostekake, gulrotkake, brownies og som pynt på cupcakes.