75.000 nordmenn har så langt lastet ned appen som forteller deg om produktene du har på badet inneholder hormonforstyrrende stoffer. Foto: Kristin Sørdal
75.000 nordmenn har så langt lastet ned appen som forteller deg om produktene du har på badet inneholder hormonforstyrrende stoffer. Foto: Kristin SørdalVis mer

Hormonsjekk også med Android

Så langt har 75.000 personer lastet ned den omstridte appen.

Nå sørger forbrukernes minister, Audun Lysbakken, for å styrke forbrukermakten ved å gjøre hormonsjekk-appen tilgjengelig for alle smarttelefoner med Android operativsystem, ifølge Forbrukerrådet.

I begynnelsen av november i år lanserte Forbrukerrådet en hormonsjekk-app slik at forbrukerne lettere selv kan kontrollere innholdsstoffene i kroppspleie- og kosmetikkprodukter de bruker eller vurdere å kjøpe.

Men tjenesten var bare utviklet for iPhone, noe mange DinSide-lesere reagerte på. Nå skal den bli tilgjengelig for flere.

Forbrukerrådet opplyser overfor DinSide at de nå har fått klarsignal om å utvikle appen, og at den vil bli tilgjengelig for Android tidlig i 2012.

– Informasjon som så mange ønsker, bør være tilgjengelig på alle plattformer. Dette verktøyet gir folk mulighet til å legge et press på produsentene, sier Audun Lysbakken til VG.

Har du ikke smarttelefon, er det også mulig å bruke nettsiden hormonsjekk.no.

Kjente merker bør forbys

Kjente apotekmerker som Spenol, Nivea og A-creme står på listen over produkter som får rødt lys av Forbrukerrådet.

SE SELV: Produktene du bør ligge unna

Forbrukerrådet opplyser at Kosmetikkleverandørenes forening (KLF) har forsøkt å stanse appen ved å påstå at den er ulovlig. De har brukt advokater og prøvd å få Apple til å fjerne appen fra App Store.

Så langt har over 75.000 personer lastet ned appen fra Forbrukerrådet, og det er foretatt 850.000 skanninger av produkter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

>>> Mer om hvordan du bruker appen