Hormonsjekk også med Android

Så langt har 75.000 personer lastet ned den omstridte appen.

75.000 nordmenn har så langt lastet ned appen som forteller deg om produktene du har på badet inneholder hormonforstyrrende stoffer. Foto: Kristin Sørdal
75.000 nordmenn har så langt lastet ned appen som forteller deg om produktene du har på badet inneholder hormonforstyrrende stoffer. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå sørger forbrukernes minister, Audun Lysbakken, for å styrke forbrukermakten ved å gjøre hormonsjekk-appen tilgjengelig for alle smarttelefoner med Android operativsystem, ifølge Forbrukerrådet.

I begynnelsen av november i år lanserte Forbrukerrådet en hormonsjekk-app slik at forbrukerne lettere selv kan kontrollere innholdsstoffene i kroppspleie- og kosmetikkprodukter de bruker eller vurdere å kjøpe.

Men tjenesten var bare utviklet for iPhone, noe mange DinSide-lesere reagerte på. Nå skal den bli tilgjengelig for flere.

Forbrukerrådet opplyser overfor DinSide at de nå har fått klarsignal om å utvikle appen, og at den vil bli tilgjengelig for Android tidlig i 2012.

– Informasjon som så mange ønsker, bør være tilgjengelig på alle plattformer. Dette verktøyet gir folk mulighet til å legge et press på produsentene, sier Audun Lysbakken til VG.

Har du ikke smarttelefon, er det også mulig å bruke nettsiden hormonsjekk.no.

Kjente merker bør forbys

Kjente apotekmerker som Spenol, Nivea og A-creme står på listen over produkter som får rødt lys av Forbrukerrådet.

SE SELV: Produktene du bør ligge unna

Forbrukerrådet opplyser at Kosmetikkleverandørenes forening (KLF) har forsøkt å stanse appen ved å påstå at den er ulovlig. De har brukt advokater og prøvd å få Apple til å fjerne appen fra App Store.

Så langt har over 75.000 personer lastet ned appen fra Forbrukerrådet, og det er foretatt 850.000 skanninger av produkter.

>>> Mer om hvordan du bruker appen