Homøopati mot infeksjoner

Øvre luftveisinfeksjoner er en av de største årsakene til at barn behandles av homøopat, viser en nyere undersøkelse.

Undersøkelsen omfattet 169 norske barn. Barna ble tilfeldig fordelt i to grupper. Barna i den ene gruppen fikk time med en gang hos en homøopat. Den andre gruppen fikk slik behandling etter tre måneder.

Undersøkelsen er gjennomført av sosiolog og homøopat Aslak Steinsbekk ved Norsk Akademi for Naturmedisin.

Resultatene er svært oppløftende. Forekomsten av luftveisinfeksjon var signifikant lavere hos de som fikk behandling hos homøopat med én gang, sammenlignet med den gruppen som brukte standard behandling ved behov mens de ventet.

Blir blide og friske
Homøopat Helene Moxheim ved Balderklinikken i Oslo har også gode effekter blant sine pasienter som er plaget av øvre luftveisinfeksjoner.

- Alle med barn i barnehage vet at det er mye som skal til for å motstå halsbetennelser, hoste, ørebetennelser og influensa i løpet av en vinter. Vi behandler nettopp slike sykdomsforløp, og med gode resultater, sier Moxheim til Mozon.

Hun forteller at barn som går og hangler, som er i dårlig humør og spiser lite, får en bedre hverdag.

- Vi ser at disse barna forvandles til blide, friske barn med mer overskudd. Dette er en del av en god sirkel der humør og en generell god allmenntilstand opprettholder helsen og motstandskraften. Mye takket være den lille hjelpen som forebyggende homøopatisk medisin kan bidra med, kan barnas immunforsvar klare å stå i mot sykdom, sier Moxheim.

Begge døtrene til Hanne Mikalsen har blitt behandlet med homøopatisk medisin og hun bekrefter de gode resultatene.

- Vi er veldig fornøyde. Etter at barna begynte med homøopatisk medisin er de friske og nesten aldri syke. De slipper å skulke barnehagen og vi foreldre kan komme oss på jobb, sier hun.

Elisabeth Lund og datteren er heller ikke uenige.

- Homøopatisk medisin har vært supereffektivt. Dessuten er det mye lettere å gi barna disse små pillene enn hostesaft. Jeg anbefaler dette videre til alle i barnehagen, sier Elisabeth.

Alternativ medisin blir mer og mer populært. Nå får norske homøopater stadig flere barn blant sine pasienter.

 

Mozon.no, 10.02.2006