- Homofili er ikke en sykdom

Erkebiskopen av Canterbury vil overbevise amerikanske kolleger om at også homofile har en plass i kirken.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Homofilidebatten blir av mange karakterisert som det mest ødeleggende i den moderne kirkehistorien. Nå håper erkebiskop Rowan Williams å hindre splittelse innenfor det anglikanske kirkesamfunnet, melder nettstedet Blikk.

I sitt møte med amerikanske biskoper under et møte i New Orleans nylig, sa Williams blant annet: ”Jeg tror ikke at homoseksuelle tilbøyeligheter er en sykdom.”

Videre sier han:

- Vold mot homofile og lesbiske er utilgivelig. Homofile mennesker har en plass i kirken på lik linje med alle som er døpt.

Les også: Mye vold mot homofile

Kristestemning
Det var i 2003 at krisestemningen i det anglikanske kirkesamfunnet startet, da New Hampshire utnevnte den første åpne homofile biskopen, Gene Robinson.

På en pressekonferanse ble erkebiskopen spurt om kirken er forberedt på at enkelte menigheter nå vil trekke seg ut.

- Jeg tror det ville være å innrømme et nederlag hvis vi sa at vi ikke er kapable til å jobbe sammen om saker som skiller oss. Om vi noen gang kommer dit vet jeg ikke. Gud forby, sier han ifølge Blikk.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer


Evangeliske og konservative anglikanske amerikanere har imidlertid nektet å forholde seg til homovennlige amerikanske biskoper. De søker nå religiøs støtte hos en rekke religiøse afrikanske ledere.

Stor utfordring
Ifølge Blikk kan erkebiskopen av Canterbury klare å forandre synet til en del kolleger og få den støtten han søker. Men det vil uansett bli en stor utfordring å få medlemmene av den anglikanske kriken, som til sammen teller 77 millioner mennesker, til å bli enige.

Williams har allerede uttalt seg flere ganger i offentlige sammenhenger om sin frykt for at kirken vil splittes på grunn av de grunnleggende uenighetene overfor homofile.

Les også: Homopartnerskap bra for helsa

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!