Hold formen med prøvetimer

På mange treningsinstitutter koster det opptil 4000 kroner i året for å komme i form. Dersom du bor i en storby kan du slippe billigere unna ved å benytte deg av ordningen med gratis prøvetime.

Få en velformet kropp ved å trene gratis. Foto: Tore Andre Godager Vis mer

Det finnes hundrevis av treningssentere i Oslo, og over halvparten av disse har ordninger med gratis prøvetime.
Det vil si at du kan få en gratis aerobic-, squash- eller styrkerom-time bare ved å si at du er interessert i å prøve ut lokalene.

Markedskonsulent Mette Hauger i Frogner Treningsstudio mener at dette er en god måte for kunder å teste treningsenterets tilbud, uten å måtte binde seg.

Hun legger til at dette er en populær ordning, og at det er vanlig man prøver et par forskjellige treningsinstitutter før man bestemmer seg.

Gå flere steder

- Det er også de som trener gratis året rundt, bare ved å dra rundt på forskjellige treningssentre og utnytte denne ordningen, legger hun til. I Oslo og andre storbyer er det såpass mange treningssenter som ligger nærme hverandre, at det går fint dersom du bare trener en gang i uka eller måneden.

Så lenge de ikke kjenner deg igjen, er det ikke noe i veien for at du prøver å komme tilbake til det samme stedet etter noen måneder.

Bruk returretten

Skulle du ha behov for å trene litt oftere, eller foran spesielle høytider som sommeren, kan du også trene hjemme. Dersom du ikke vet hvilke øvelser som skal til for å stramme mave og lårmusklene, kan det være lett å falle for fristelsene på Tv-Shop.

Her er det viktig å være klar over at man kan få testet ulike treningsapparater i hele 30 dager, og levere dem tilbake helt kostnadsfritt. Dette tilbudet bør du benytte deg av dersom du bare skal ha litt muskler før bikinisesongen.

Ønsker du en mer langvarig treningsform, er det bare å bytte apparat hver måned. Å betale 1995 kroner for en Fitness Flyer er egentlig galskap, ettersom det er stor sannsynlighet at den blir liggende under sengen straks sommeren er over. Derfor bør du benytte deg av returretten, og få en gratis totalbody workout.