iMarkedets fornøyde redaksjon,  sett forfra: Nikolaous Farmakis, Vegard Günther, Inge Berge og Are Slettan. (Foto: D.Y.Dahle)
iMarkedets fornøyde redaksjon, sett forfra: Nikolaous Farmakis, Vegard Günther, Inge Berge og Are Slettan. (Foto: D.Y.Dahle)Vis mer

Hold deg oppdatert med iMarkedet

iMarkedet er den første finanstjenesten i Norge som tilbyr gratis tilgang til aksjekurser uten tidsforsinkelse. Dermed kan du orientere deg like kjapt i aksjemarkedet som proffene.

Oslo Børs krever betaling for å tilby realtidskurser på aksjer. Tjenesten iMarkedet, som ble lansert i dag, vil under visse betingelser sponse børsavgiften du ellers ville ha måttet betale selv.

- Vi ønsker å gi også private investorer mulighet til å operere like raskt i aksjemarkedet som proffene, uten at de er nødt til å betale store beløp for det. Dette er også en prinsipiell markering. Vi mener denne informasjonen burde være gratis for alle, sier Are Slettan, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i iMarkedet.

Etter lanseringen av tjenesten var det en enorm pågang fra folk som ville ha realtidskurser. De 400 plassene ble dermed revet bort raskt. Men det fungerer slik at om folk ikke bruker realtidstjenesten i løpet av tre dager, mister de plassen. En viss rullering vil dermed forekomme, og du vil få muligheten.

Etablert av toppfolk

Tjenesten er etablert av Slettan og Inge Berge, som tidligere var profilerte redaktører for henholdsvis Finansavisen og Hegnar Online. DinSide AS er majoritetseier av iMarkedet AS, og har med det signalisert en tung satsing på finans.

- Få ting passer så godt på Internett som en finanstjeneste av denne typen, med oppdatert og kompetent journalistikk. Dette vil bidra til å komplettere det tilbudet DinSide allerede har innen bil, data, reise og personlig økonomi, sier adminstrerende direktør Bernhard A. Steen i DinSide AS.

I tillegg til en omfattende kurstjeneste med aksjer fra Norge, USA, Sverige og Finland, satser iMarkedet på å bli den ledende leverandøren av kursdrivende nyheter, kommentarer og analyser på nettet.

Imarkedet finnes både under sin egen adresse, og som en avdeling under DinSide, da under navnet DinSide iMarkedet. Se menyen øverst til venstre på sida.

Leserne på alvor

- Vi kommer fra en nyhetskultur, og skal sørge for at iMarkedet blir et nettsted aksjeinteresserte er nødt til å følge med på for å være oppdatert på hva som skjer innen børs og finans, sier Slettan.

Som en del av tjenesten vil du også finne et diskusjonsforum om aksjer, som vil bli tett fulgt opp av medarbeiderne i iMarkedet.

- Vi tar brukerdialogen på alvor ved aktivt å følge med i og delta i diskusjoner med brukerne. På denne måten vil vi være lydhøre for hva de ønsker å få ut av tjenesten, avslutter Are Slettan.