H&M med økologisk kolleksjon

Selv om Gucci-mafiaen også har blitt miljøbevisste, trenger det ikke være dyrt å være trendy. I vår kommer H&M med sin første økologiske kolleksjon, og prisene starter godt under hundrelappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det trenger ikke lenger å være dyrt å handle økologisk. Før ble økologiske klær gjerne forbundet med frigjorte kvinner i førtiårene som skulle realisere seg selv i flagrende og komfortable gevanter - men de siste årene har en rekke kolleksjoner med et mer eksklusivt og trendy tilsnitt kommet på markedet.

Selv om disse kolleksjonene ikke nødvendigvis har hatt haute couture-priser, har de, i likhet med økologisk mat, ligget i det øvre prissjiktet på markedet. Fra et par - til et par hundre prosent over prisnivået i de vanlige kjedebutikkene som Cubus, Lindex og H&M.

H&Ms designsjef, Margareta van den Bosch
H&Ms designsjef, Margareta van den Bosch Vis mer


Dette har Hennes & Mauritz tatt konsekvensen av, og i vår lanserer de en kolleksjon for dame, ungdom, barn og baby. Menn må nok vente litt lenger før de kan kle seg økologisk for en billig penge. Plaggene i kolleksjonen er blant annet produsert av økologisk dyrket bomull.

- Dette er flotte og tidsriktige klær. De kombinerer et bevisst valg av materiale med det siste innen design, slik at du ser like bra ut utenpå som du føler deg innvendig, sier H&Ms designsjef Margareta van den Bosch.

Prisen starter på rundt 60 kroner for body til babyer, mens tunikaer og topper koster fra rundt hundrelappen.

H&Ms økokolleksjon vil være tilgjengelig i utvalgte butikker fra midten av mars.