Hjelper ikke med postboks i USA

Nike og Puma vil ikke sende varene via frakttjenester som JetCarrier.

Merkevaregigantene gjør det ikke enkelt for deg. Foto: Per Ervland
Merkevaregigantene gjør det ikke enkelt for deg. Foto: Per ErvlandVis mer

Med en dollarkurs på snaut seks kroner, er det mange nordmenn som lar seg friste av tilbudene i amerikanske nettbutikker. Men det er slett ikke alle som sender varene utenlands. DinSide har tidligere skrevet om frakttjenesten JetCarrier som med sin postbokstjeneste løser shippingproblemet for deg. Nettbutikken sender varen til JetCarriers lager i New Jersey, og JetCarrier sender videre til deg.

Så langt høres det enkelt og greit ut. Men fortsatt kan du støte på problemer.

Les også: DinSide har testet JetCarriers frakttjeneste

Ikke alltid rett frem

Noen butikker vil nemlig ikke akseptere utenlandske kredittkort, og andre går enda lengre. Nike.com sender kun innenfor USAs 50 stater, og ikke til postboksadresser. For å unngå skuffelsen når du skal sjekke ut av nettbutikken, er det derfor lurt å ta en rask titt på shipping policy før du har brukt masse tid til ingen nytte. Nylig gjorde en leser oss oppmerksom på at heller ikke Puma ville sende ordren til JetCarriers lager.

– Ja, det er noen få butikker man ikke får bestilt hos, sier Terje Blytt i JetCarriers kundeservice i Norge til DinSide.

Nike.com er et kjent eksempel; de siler til og med på IP-adresse, forteller han. Og det er gjerne de store merkevarenes egne butikker som er problematiske. De har et forhandlernett over hele verden som de skal ivareta. Andre butikker er rett og slett redde for svindel på utenlandske kort, og vil bare ha en ekstra sjekk før de kjører ordren gjennom.

– En telefon til butikkens kundeservice kan være nok, mens andre vil ha tilsendt en skann av kredittkortets for- og bakside, opplyser Blytt.

Les også: Slik handler du sikkert på nett

Fortvil ikke

Men det finnes en løsning på dette også, så klart. Det enkleste er å unngå merkevarenes egne nettbutikker, og det er ikke nødvendigvis noen ulempe. Merkevarene kan faktisk være billigere hos andre forhandlere.

– Nike- og Puma-sko kan du like gjerne kjøpe hos Zappos.com, foreslår Blytt.

Og et raskt søk bekrefter nettopp det. Eksempelvis ligger Nike Air Max+ 2012 til $170 dollar på Nike.com, mens den starter på $136 hos Zappos.com.

Alternativt kan du benytte JetCarriers "shop for you" tjeneste. Da ordner JetCarrier betalingen for deg, og du betaler så direkte til JetCarrier. Dette betinger riktignok medlemsskap i JetCarriers "ClubJC" som koster $49 per år.

Les også: Nordmenns favorittbutikker på nettet

Vet du om andre butikker som ikke godtar norsk kredittkort eller sender til amerikansk postboksadresse? Tips oss i debatten under!