Hjelp mot forstørret prostata

Er du mann og plaget av vannlatingsproblemer? Som fører til at du stadig må på toalettet i løpet av natten? Da kan du være rammet av forstørret prostata. Dvergpalme kan være løsningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjelp mot prostata

Er du mann og plaget av vannlatingsproblemer? Som fører til at du stadig må på toalettet i løpet av natten? Da kan du være rammet av forstørret prostata. Dvergpalme kan være løsningen.

Av

Menn som må tisse ofte, og kanskje må opp å late vannet flere ganger i løpet av natten, har prostataproblemer. Kosthold rikt på grønnsaker og soyaprotein kan forebygge disse plagene. Det samme kan helsekostproduktet Prostasan, ifølge produsenten Bioforce. Prostasan er laget av dvergpalme.

- Etter først å ha konstatert hos lege at man lider av godartet, forstørret prostata, anbefales det å ta en tablett Prostasan hver dag, sier Per -Arild Davidsen som er sjef for markedsføringen i selskapet.

Uten giftstoffer

Han forteller at effekten av Prostasan er vel dokumentert, og at produktet - i tråd med de grunnprinsippene Bioforce jobber etter - er fritt for giftstoffer. Først og fremst virker det på den måten at det motvirker prostatas vekst, og minsker dens størrelse.

- Renheten i produktet gjør at kroppen lettere tar opp ingrediensene som igjen fører til at man bare trenger å ta en tablett hver morgen, sier han.

Årsaken til godartet prostataførstørrelse er at celler i det indre av prostatakjertelen påvirkes av testosteron, og begynner å vokse. Det er ikke nødvendigvis sammenheng mellom prostatas forsørrelse og hvor kraftige symptomer man får. Symptomene styrke avhenger snarere av hvor mye den forstørrede kjertelen trykker på blærens nervebaner.

Symptomene er først og fremst hyppig vannlating, og at strålen er tynn og slapp, samt at det er vanskelig å tøme blæren helt. Ofte må menn som er rammet av forstørret prostata opp for å late vannet, flere ganger i løpet av natten.

Varme bad og soneterapi

- Disse stadige nattevandringene er det første symptomet som forsvinner når man bruker Prostasan, opplyser Bioforce.

Andre gode behandlingsideer for å få bukt med problemet, er varme karbad for å hindre spenninger. Det har også vist seg å være effektivt å kombinere soneterapi og naturmedisin.

Problemet med forstørret prostatakjertel rammer som oftest menn over 40 år.

Disse bør også være oppmerksomme på at det ved prostataforstørrelse kan være vanskelig å tømme blæren helt, og at urin som eventuelt blir igjen i blæren, fort kan føre til blærebetennelse. Derfor er det viktig å tømme blæren så godt som overhodet mulig, drikke rikelig, og på den måten forebygge infeksjoner.

Det er også viktig å foreta en konsultasjon hos lege, da prostataforstørrelse kan dekke over prostatakreft.

Mozon.no, 12.08.2000