Hit går renten

I dag avholdes det møte i Den Europeiske Sentralbanken. Det er ventet at renten vil holdes stabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en bred forventning om at Den Europeiske Sentralbanken velger å holde styringsrenten stabilt på 4,00 prosent i dag, torsdag.

Renten opp - igjen

Derfor går interessen også i hovedsak på hva sentralbanksjefen, Jean Claude-Trichet kommer til å si senere i dag, skriver danske Børsen.

Kommer senere

- Avgjørende for rentemarkedene i dag kan bli hva Trichet har å si etter rentemøtet. Vi tror at han fortsatt vil indikere at det kan komme en ytterligere renteoppgang på sikt - den er bare utskutt som følge av aktuelle likviditetskrise. Blir det noenlunde slik, bør det også være nøytralt for de finansielle markedene, skriver Sydbanks Werming K. Pedersen fra Makroøkonomisk Analyse, ifølge Børsen.

Som alltid holder også Bank of England rentemøte samme dag som ECB. Her ventes det heller ingen endringer, slik at styringsrenten fortsatt kommer til å ligge på 5,75 prosent.

Selv om den britiske økonomien vokser godt, og ledigheten er lav, tror man altså at Bank of England vil skjele til hva som har skjedd i USA.

Tosifret rente

Fortsatt sterk krone?

Uansett er meldingen altså at de fleste sentralbankene holder renten stabil, i motsetning til hva som skjedde i Norge i siste uke. Noe som altså kan bidra til at den norske kronen fortsatt vil være sterk.

Kronen rekordsterk

Kilde: Børsen.

Mer om lån: