Himmelsk fyrverkeri

Slapp av. Vi har bitt negler og trosset kulde slik at du skal få de høyeste smellene, de peneste fontenene, og de beste rakettene.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Kåring av årets beste familiepakke var målet da juryen pakket seg inn i varme vinterklær, og trosset lavt skydekke og bitende kulde.

Etter noen timer var vinneren kåret. Med liten margin var det Mega Pack som sammen med sine raketter gikk til topps i år, resten av resultatene finner du ved å trykke på lenkene til høyre.

Testen

Etter en runde rundt i de mange fyrverkeriutsalgene satt vi igjen med fem familiepakker, som i følge selgerene ble utropt som de mest populære pakkene for mellom 200 til 300 kroner.

Meningene om de ulike pakkene var svært varierte og subjektive, de fem pakkene ble gitt en karakter ut fra innhold, pris, opplevelse og lyd.

Svært jevnt

Det var ingen av pakkene som skuffet juryen. Snarere tvert i mot syntes juryen at alle pakkene var godt sammensatte, og hadde noe for enhver smak og lyster. Både store raketter, behagelige bakke-fontener og små markkrypende fyrverkerier var rikelig representert i alle pakkene.

Familiepakkene er altså alt du trenger for å kunne markere deg for hele bygda.

Skuffende store raketter

Brødrene Bohn selger fyrverkeri i Asker
Brødrene Bohn selger fyrverkeri i Asker Vis mer


Dessverre mente juryen at kvaliteten på de store rakettene i pakkene var under pari.

Er du en fan av de store rakettene, med store fargerike slør som lyser opp, bør du styre klar av familiepakkene og heller kjøpe de enkeltvis. Dette kan fort bli svært dyrt, en enkelt rakett kan koste flere hundre kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene varierer


Prisene bestemmes av det enkelte utsalget, og det er svært gode avanser på fyrverkeri. Det vil si at du kan forhandle på prisen.

Kjøper du for flere hundre kroner kan du forsøke å runde summen av nedover, eller du kanbe om å få noen stjerneskudd eller lignede på kjøpet.

- Det er de to siste dagene før nyttår at salget virkelig tar av, sier Espen Kollåk på et fyrverkeriutsalg på Sandvika Storsenter. Mange er ute i siste liten og er ofte svært lite kritiske på hva som kjøpes. Ikke sjelden legger de igjen litt mer penger enn beregnet også.