Her surfer du billigst

Hvilken leverandør som gir deg billigst nettilgang vil alltid avhenge av hvor mye du surfer. Se de 25 beste tilbudene for storsurferen, og for deg som så vidt bruker nettet hjemme.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Med DinSides Surfekalkulator trenger du kun et par tastetrykk for å finne ut hvilken nettleverandør som er billigst for deg.

Vi har sammenlignet prisene på 37 ulike surfeabonnementer, og kåret de 25 billigste operatørene i to kategorier:

 • Storbrukeren, dvs. deg som bruker nettet mye, og
 • Her surfer du billigst

 • minimumsbrukeren, dvs. deg som kun leser litt aviser, og sjekker e-posten hjemmefra.
Billigst for storbrukeren er Telenor Avidi 4X, med 330 per måned, mens MySport gir best pris til minisurferen med 125 per måned.

Men hvilket abonnement er dyrest?

Her surfer du billigst

For storbrukeren er NextGenTel Delta det dårligste valget, med hele 1296 per måned. For minimumsbrukeren er Telenor ADSL verstingen, med hele 686 per måned.

Alle resultatene finner du ved å trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen.

Slik virker Surfekalkulatoren

Her surfer du billigst

Hvilken tilbyder som er billigst for deg, avhenger både av hvor mye du bruker internett og når du bruker det.

Tilbyderne av internettilgang har idag tre prismodeller:

 • Betalt årsabonnement med tellerskritt i tillegg,
 • gratis årsabonnement med tellerskritt i tillegg,
 • fastpris hvor tellerskrittene er inkludert.
DinSides Surfekalkulator tar hensyn til dette, og regner ut totalprisen på både abonnement, tellerskritt og rabattprogrammer.

For å finne det billigste abonnementet for deg, er det altså bare å stille inn listeboksene, og trykke på knappen.

Kalkulatoren velger for hvert abonnement billigste, tillatte tellerskrittleverandør. Alle tillatte rabattprogrammer gjennomgås også, og der det er lønnsomt, legges disse inn.

Hvilke nettilbydere er med?

DinSides Surfekalkulator sammenligner prisene på hele 37 ulike abonnementer. Vi har tatt med de leverandørene som er billigst ved et eller annet surfemønster, og til sammenlikning har vi også med tilbudet til de største aktørene på markedet.

For aktørene som ikke selger egne tellerskritt, har vi lagt inn Universal Telecoms ordinære priser som basis. Ved gitte bruksmønstre vil imidlertid Telenor, med sitt rabattprogram Familie & Venner Norge være billigst, kalkulatoren vil da benytte Telenors Norgestakst som basis.

Oppstartkostnader/kostnader til installasjon etc. fordeles på minutts- og månedsprisen i løpet av det første året.

Merk:

 • Nesten alle leverandører har en eller annen form for fakturagebyr. Det er ikke tatt med.
 • Noen leverandører har lavere priser enn de oppgitte om man vil binde seg til produktet i 1-3 år. DinSide mener konkurransen tvinger prisene ned, og anbefaler derfor ikke slik binding.

  Det er derfor prisen uten binding som er brukt i kalkulatoren.

 • Noen leverandører - blant annet World Online og CyberCity har abonnementer der man betaler en fast pris i måneden for å kunne surfe et visst antall timer pr. dag. Men ubrukte timer en dag kan vanligvis ikke overføres til dagen etter.

  Siden ingen bruker internett like lenge hver dag, er det ikke mulig å beregne en fornuftig minuttpris for disse abonnementene. De er derfor ikke med.