Her stenger butikkene klokken 18:14

Du gjetter sikkert hvor i landet vi befinner oss?

<b>GRUNNLOVSSTENGT:</b> Butikkene i Eidsvoll holder naturlig nok stengt på selveste grunnlovsdagen, men ellers i året stenger de dørene 18:14. Foto: BERIT B. NJARGA
GRUNNLOVSSTENGT: Butikkene i Eidsvoll holder naturlig nok stengt på selveste grunnlovsdagen, men ellers i året stenger de dørene 18:14. Foto: BERIT B. NJARGAVis mer

Det vanligste landet over er at butikkene stenger på en hel time, det være seg klokken 17:00, 18:00 eller 20:00. Men ingen regel uten unntak.

Et sted i landet har nemlig butikkene i sentrum valgt et litt annerledes tidspunkt for å stenge dørene, nemlig 18:14.

Skjønner du hvor i landet vi er? Hint: Det har med 17. mai å gjøre.

Vinmonopolet kan få utvidede åpningstider

Morsomt konsept

Det er selvfølgelig grunnlovsbygda Eidsvoll som har disse noe spesielle åpningstidene.

18:14: Åpningstidene i Eidsvoll er ikke helt som på andre steder i landet. Foto: BERIT B. NJARGA
18:14: Åpningstidene i Eidsvoll er ikke helt som på andre steder i landet. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


Therese Austad, leder i Eidsvoll sentrumsforening, sier til Dinside at hun syns det er positivt at butikkene holder åpent til dette noe spesielle tidspunktet.

- Ikke minst fordi det bor mange pendlere på Eidsvoll, som rekker innom butikkene etter arbeid. Dessuten er det en del folk utenfra som kommenterer at de syns det er et morsomt konsept, sier Austad.

En annen som også liker Eidsvolls 18:14-konsept, er ordfører Einar Madsen.

- At butikkene stenger klokken 18:14 så synes jeg det er et godt og kreativt vedtak. Dette er med og identifiserer Eidsvoll med grunnloven og som Grunnlovsbygda, sier Madsen til Dinside.

Og rekker du butikkene, kan du jo prøve en av årets nye iskremer som Dinside har testet.

20:14

Det noe spesielle tidspunktet for å stenge butikkene i Eidsvoll ble ifølge Austad bestemt en gang mellom 2006 og 2008, men nøyaktig hvem som sto bak forslaget er hun usikker på.

Hun forteller videre at flesteparten av butikkene i sentrum av Eidsvoll stenger 18:14, med et par unntak, på grunn av knapp bemanning.

Og apropos åpningstider og grunnloven: Er du innom Eidsvoll og får lyst til å besøke Eidsvollsbygningen, holder de åpent fram til 20:14 på torsdager...

Heliumballonger til barna på 17. mai? Se den egentlige prisen