Her skal det sjekkes!

Jakten på den levende lommeboken fortsetter.

Om vi ikke fant pengesekken i Stavanger lærte vi ihvertall en ting: Drar en gutt og en jente på sjekker'n sammen vil man uansett bli oppfattet som et par.

Nå har vi dratt på jentetur til Bergen.

Forberedelsens kust

Klar til å gjøre byen utrygg
Klar til å gjøre byen utrygg Vis mer

Klokken er ti over åtte. Det vil si at vi allerede er ti minutter forsinket til vår middagsreservasjon. Siste finish på make-upen legges. Hotellrommet lukter etterhvert sterkt av hårspray og parfyme, og vi er klare til dyst.

I utgangspunktet ser vi nok ganske uskyldige ut der vi står, men som de fleste vet, en kvinnes håndveske kan inneholde så mangt. I tillegg til sminken, de ekstra strømpene og alt det andre som for en kvinne er helt uunværlig, har vi med oss et digitalt kamera og en notatblokk.

I blokken står blant annet en liste lang som et vondt år. Iherdig research har ført til en lang rekke navn på barer og restauranter der oddsene er høyere enn normalt for å finne en rik, singel mann.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Veien til mannens hjerte

En ting er sikkert: For å møte den rette mannen må man oppsøke han i hans rette miljø. En hver jente har jo lært at veien til en manns hjert går gjennom magen, derfor starter vi jakten på en av Bergens bedre restauranter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi må innrømme at forhåpningene er store. Så og si alle vi har spurt om hvor de rike spiser, har gitt samme svar: Lucullus restaurant på Hotell Neptun.

Skuffende vinner

Luculles restaurant har vært kåret til vinner av mang en restaurant-test. Det er jo lov til å håpe at vi kom på en dårlig dag, for vi blir mildt sagt skuffet.

Riktig nok har de et av landets beste vinkart, og maten er det ingen ting å utsette på,men servicen derimot er noe av det slappeste og mest snobbete vi har opplevd. Da stedet i tillegg så og si er tomt for folk har vi ikke store sjanser for å finne en riking i dette lokalet

Vi bestemmer oss derfor for å ta kaffe og avec i hotellbaren Ludvig, og det skulle vi ikke komme til å angre på.

Gift, rik og berømt.
Gift, rik og berømt. Vis mer

Selv de rike handler billig

Det har kommet for våre ører at det vanker en del kunstnere på Ludvig og det tar ikke lange stunden før vi møtter på en, Per Inge Torkelsen.

Vi lurer selvfølgelig om han både er rik og berømt.

-Jeg klarer meg godt og du kan vel på et vis også kalle meg rik, forteller Torkelsen.

Selv om han har penger på bok, er ikke Torkelsen den som sløser med pengene.

- I morgen skal jeg ut og kjøpe sko. Det er ingen enkel oppgave for en mann alene på tur. Støttekontakten min har fått fri, så dette må jeg klare helt på egenhånd. Kona mi har fortalt om et sted der man får sko til 198 kroner, men jeg synes vel egentlig jeg begynner å bli så gammel at jeg burde begynne å kjøpe ordentlige skinnsko, sier Torkelsen spøkefullt.

Selv om han er både er rik og berømt, er han også akk så gift, og vi må fortsette jakten.

Bergens koseligste bartender
Bergens koseligste bartender Vis mer

Sigarer og konjakk

På Ludvig Bar har de noe så genialt som et sigarskap. For 500 kroner i året kan du få leie en skuff til oppbevaring av sigarer. Leien inkluderer også pleie av sigarene.

- Tilbudet er veldig populært, og vi har sjelden ledige skuffer. Mange bedrifter liker å ha et fast sted de kan ta med forretningsforbindelser og samtidig invitere på en fersk sigar, forteller bartender Anita Bang.