Her ligger de bortkomne julegavene

Savner du en julegave som er sendt i posten? De kan være her.

Joachim Madsen forsøker å finne ut av hvem pakkene tilhører. Foto: Nils Midtbøen
Joachim Madsen forsøker å finne ut av hvem pakkene tilhører. Foto: Nils Midtbøen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Venter du fortsatt på julegavene som mormor eller tante Gunda har sendt deg? Hvert år dukker det opp julepakker hos Posten som har falt ut av emballasjen, eller er for dårlig merket.

Men ikke fortvil helt enda, det er fortsatt muligheter for å finne bortkomne pakker.

>> Her sliter de med å få frem juleposten

Sporer opp mottakerne

Savner du en liten gave i sølvfarget papir med sølvfarget rosett, som er til Linia fra morfar og Emilie?

På Postens nettsider kan du selv se etter julegaver som er kommet bort i posten. Her finner man beskrivelse av julegavens utseende, hvilke navn som står på pakkens til - og - fra lapp, og på hvilken terminal pakken ligger.

Dessuten setter Posten hver jul en person til å finne ut av hvem pakkene faktisk tilhører. I år er det Joachim Madsen som har fått dette oppdraget. Og ikke alle pakkene er like lette å spore opp eierne til.

Kjenner du noen som heter Andreas og Karoline? Pakkene fra bestemor og bestefar ligger fortsatt hos Posten. Foto: Posten
Kjenner du noen som heter Andreas og Karoline? Pakkene fra bestemor og bestefar ligger fortsatt hos Posten. Foto: Posten Vis mer


– Disse gavene var pakket i en avlang, grå eske helt uten stedsangivelse. Det er to gaver til Andreas og en til Karoline, fra bestemor og bestefar. Disse har vært hos meg siden tidlig forrige uke, og er fortsatt et mysterium for meg. Dette er vanlige navn, og vanskelig å søke på siden det åpenlyst er barn, sier Madsen til DinSide, og viser til pakkene på bildet til høyre, som for tiden befinner seg på Postens godssenter i Oslo.

Les også: Her sliter de med å få frem juleposten

Ring hvis du kjenner igjen gaven

Postens pakkedetektiv forteller DinSide at svært mange av pakkene som fortsatt er uløste saker, er nettopp slike tilfeller hvor de kun har navnene på til/fra-lappene på julegavene å gå etter.

– Sendinger der vi har litt mer å gå på, gjør vi alt vi kan for å få løst før jul. Da går vi aktivt ut i søket etter personer, hvor vi har en indikasjon på hvor i landet vi skal lete etter dem. Det vi finner ut av, sender vi frem til mottaker, sier Madsen.

Skulle du kjenne igjen noen av gavene som Posten har liggende, er det opprettet en egen telefonlinje for slike henvendelser, eller du kan sende mail.

Les også: Her sliter de med å få frem juleposten

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer