Her kan du selge ekskjærestens skrot

Et nytt norsk rubrikknettsted skal stjele markedet for tulleannonser.

<B>BORT MED DET:</B> Den nye rubrikksiden Selgskiten.no gir deg mulighet til å kvitte deg med ting du absolutt ikke vil ha. Foto: Selgskiten.no/DinSide
BORT MED DET: Den nye rubrikksiden Selgskiten.no gir deg mulighet til å kvitte deg med ting du absolutt ikke vil ha. Foto: Selgskiten.no/DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har ekskjæresten lagt igjen noe du gjerne vil bli kvitt? Har du fått en gave til jul som du virkelig ikke liker? Nå har du endelig et sted der du kan kvitte deg med alt det du ikke vil ha.

For tre uker siden åpnet Thomas Wist-Kirkemo nettsiden Selgskiten.no, der alle som har noe å bli kvitt kan legge inn rubrikkannonser - helt gratis.

- Det er et forsøk på en Finn-klone med en morsom vri, der en kan poste ting som ikke passer andre steder, sier Wist-Kirkemo til DinSide.

LES OGSÅ: Hus gis bort - helt gratis

Tulleannonser

Og det er virkelig lagt opp til at folk først og fremst skal legge inn tulleannonser. Kategoriene sier sitt: "Bomkjøp", "Eksens skrot" og "Gaver jeg ikke likte" er bare noen av kategoriene du kan legge annonser under. Allerede nå kan du kjøpe en tannbørste fra en eller annens ekskjæreste eller et par gamle og ikke minst slitne parafinkanner.

Thomas Wist-Kirkemo er mannen bak det nye rubrikknettstedet. Foto: Privat
Thomas Wist-Kirkemo er mannen bak det nye rubrikknettstedet. Foto: Privat Vis mer


Wist-Kirkemo har til og med laget en egen kategori for "Fotballspillere". Her finner du tulleannonsen "KONKURSSALG!!! Lyn spillere til gi bort priser!!! Vi har over 15 habile fotballspillere til salgs. (...) Obs Obs: Mange av spillerne er ikke vant til mye publikum på tribunene og vil trenge tilvenning til dette. "

Men selv om Wist-Kirkemo legger opp til at mesteparten av nettsiden bare kan brukes til tull og moro, sier han at ambisjonene er større enn som så.

- Drømmen er at det blir lagt ut ordentlige ting til salgs, i kombinasjon med morsomme tulleannonser. På sikt skal det være et marked for alt som kan være ukurant, for eksempel fordi det er ødelagt, utdatert, eller rett og slett skit.

- Følger lover og regler

Med oppfordring om å legge ut ekskjærestens personlige eiendeler, kan det hende enkelte blir fristet til å virkelig henge ut andre eller misbruke tjenesten på andre måter. Wist-Kirkemo forsikrer om at dette ikke skal skje.

- I våre retningslinjer oppfordrer vi folk til å følge norske lover og regler om personvern, dessuten kan andre brukere tipse om de ser noe irregulært, sier Wist-Kirkemo.

Han legger også til at personlig informasjon lagt inn av brukerne, aldri vil blir misbrukt.

- Vi gir ikke ut brukernavn eller annen informasjon, med mindre Politiet ber om det, sier Wist-Kirkemo til DinSide.

Florerer av tulleannonser på Finn

Det nye rubrikknettstedet tjener penger utelukkende på at folk klikker på Google-annonsene. Om nettsiden blir en suksess eller ikke gjenstår å se. Uansett bør det ikke være noen tvil om at markedet for tulleannonser er stort.

Hver dag legges det ut cirka 350 gratisannonser på Finn.nos "gis bort"-kategori. Mange av dem er relativt useriøse.

Du husker vel kanskje mannen som ga bort et par fire år gamle "partysko" på Finn.no "Disse skoa har ordna meg tett med damer", proklamerte selgeren i annonsen.

- Jeg og noen andre kamerater prøver å bli kvitt skoene en gang for alle, men det var egentlig ment som en spøk rettet mot en kamerat, sa selgeren til DinSide.

Les mer om partyskoene og se andre morsomme Finn-annonser her.

Presseansvarlig Lene Kallum i Finn.no Foto: Caroline Roka
Presseansvarlig Lene Kallum i Finn.no Foto: Caroline Roka Vis mer


Kan gjøre et kupp

Selvfølgelig åpner slike gratisannonser for at du kan gjøre et ordentlig kupp. Som DinSide tidligere har skrevet er folk svært glade i å bli kvitt ting de ikke trenger lenger, selv om tingene er i tipp topp stand. Derfor gis det bort haugevis med godbiter på blant annet Finn hver eneste dag.

- Det er en enkel måte å rydde på, siden folk kommer hjem til deg og henter tingene, har presseansvarlig Lene Kallum i Finn.no tidligere uttalt til DinSide.

Hun sier at slike gratismarkeder sparer folk for tiden det tar å kvitte seg med tingene de ikke har bruk for lenger.

- De slipper å kjøre til søppeldynga og fylle opp garasjen, loft og kjeller med gamle ting, og kan samtidig føle at de har gjort en god gjerning. I stedet for å kaste saker man har liggende, skjønner stadig flere at det de ikke bruker lenger har verdi for andre, sier Kallum til DinSide.

Alt dette får du gratis!

Verdier for tusenvis av kroner gis bort hver eneste dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!