Utropsprisen på tollauksjonen er 1 krone på alle varer, uansett verdi. Foto: Qxl.no/DinSide
Utropsprisen på tollauksjonen er 1 krone på alle varer, uansett verdi. Foto: Qxl.no/DinSideVis mer

Her kan du gjøre et kupp

Tollvesenet auksjonerer bort sine beslag.

I dag åpner nok en tollauksjon på qxl.no. Her auksjonerer Tollvesenet bort varer som er beslaglagt på grensen.

Her er det absolutt muligheter for å gjøre et kupp. Utropsprisen er på én krone for alle varene, enten det er snakk om en skyvedør, eller et parti med gullsmykker. Og her er det mye å velge i. Vi plukker i fleng:

Auksjonene åpner for budgivning i dag klokken ni, og avsluttes fredag klokken tre.

Sjekk før du kjøper


Merk at ikke alle utenlandske produkter egner seg for norske forhold. Du bør spesielt være obs på dette om du kjøper VVS-produkter, mener Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL). Klimaprodukter som varmepumpe kan det også lønne seg å sjekke at er produsert for norske forhold.

NB! Merk også at det er egne regler som slår inn i forhold til reklamasjon når du kjøper på auksjon. I tillegg har Tollvesenet et ekstra sett med regler du som kjøper må forholde deg til, for eksempel at du må hente varene innen 14 dager - der de måtte befinne seg. Det kan være hvor som helst i tollregionen, og ikke nødvendigvis samme sted for alle objekter, dersom du skulle få tilslag på flere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så før du lar deg fange inn i budrundebonanza (ja, det er spennende), bør du ta en titt på Qxls auksjonsregler og spesielle vilkår for tollauksjoner.

Slik unngår du at det er dine varer som auksjoneres bort neste gang:

Du kan spare tusenlapper dersom du handler møbler, hvitevarer og byggemateriell over grensen, men du kan ikke ta med deg ubegrenset med varer inn i landet. Dette er de fleste klar over. Det er imidlertid verdt å merke seg at kvotereglene for byggemateriell skiller seg fra dem som gjelder når du kjøper mat eller alkohol, så det er nok ikke tilfeldig at det denne gangen er mye byggemateriell som auksjoneres bort av Tollvesenet.

Ifølge gjeldende lover og regler har to personer hver sin kvote kjøtt og alkohol, mens byggemateriell regnes som felles, selv om de kjører hver sin bil, dersom de skal brukes til samme formål. Det samme gjelder for eksempel for møbler.

To personer kan altså dra en tur til Sverige og kjøpe hver sin kvote kjøtt, og handle klær for inntil 3.000 kroner (6.000 kroner om man er borte mer enn et døgn) og kjøre i samme bil, helt lovlig. Det er imidlertid ulovlig om du bytter ut "klær" med "stoler" eller "fliser" eller "planker". Dersom disse skal brukes samme sted. Dette gjelder også om man kjører hver sin bil, eller drar til Sverige to helger på rad.

Fortsatt forvirret? Les mer: Slik er tollreglene for dere som skal kjøpe byggemateriell i utlandet.