Her har du lengst returrett

Kjedene kjemper om å tilby lengst returrett. Samtidig er det en ukjent nettbutikk som har den lengste returretten.

Du har ikke krav på bytterett, men butikken kan tilby dette som en ekstra service.  Foto: All Over Press
Du har ikke krav på bytterett, men butikken kan tilby dette som en ekstra service. Foto: All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere, store butikkjeder frister med ekstra lang bytte- og returrett på sine varer, som en ekstra service - og antakelig et ekstra lokkemiddel - til sine kunder. I forbindelse med årets julefeiring gir både Siba og Elkjøp ekstra lang bytterett, om julegavene ikke skulle falle i smak.

Men det fins andre butikker som har enda lengre bytterett - hele året!

Fikk du gavekort til jul i fjor? Da bør du sjekke datoen på kortet om du ikke har brukt det

Bytt julegaver i januar

I forbindelse med julen tilbyr Siba i år retur- og bytterett fra 1. november til 6. januar. Dermed skal man kunne kjøpe julegaver allerede i november - og likevel ha returrett i januar.

– Kunden kan prøve produktene hjemme i ro og mak før man returnerer dem. Kunden får selv velge om de vill bytte til en annen vare eller få pengene tillbake, sier Nora Ay, informasjonsansvarlig i Siba.

Men Siba er ikke alene om å tilby en egen vri på retur- og bytteretten i forbindelse med julen. Hos konkurrenten Elkjøp har de til vanlig 30 dagers åpent kjøp, men denne har selskapet laget en egen julevri på.

– I og med at du gjerne ikke får gaven før på julaften, er det jo greit å fortsatt kunne ha 30 dager å teste produktet på. Derfor gjør vi det slik at alle julegaver kan byttes frem til og med 24. januar, sier Line Lauvsnes Oddekalv, kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp.

Les også: Nei, du har ikke angrerett i butikken


100 dagers retur

Selv om de to el-kjedene utvider sin bytte- og returordning i forbindelse med julen, har sportskjeden XXL en mye lengre frist hele året.

– Vi har lang frist for åpent kjøp. Slik vil kunden alltid være sikker på å rekke å returnere varen hvis den ikke skulle passe, være feil modell eller kunden av en annen årsak ikke lengre ønsker eller trenger varen, sier Marius Jensen i XXL til DinSide, og legger til at de også har en "30 dagers fornøyd garanti".

– Det betyr at man kan returnere varen selv om den er testet/brukt, innen 30 dager, sier Jensen.

En annen sportskjede med en tilsvarende garanti, er G-sport.

Samtidig er det en nettbutikk som selger sko, Footway, som har den desidert lengste returretten DinSide har klart å oppdrive. Ifølge deres vilkår har de 180 dagers fri retur.

Andre nettbutikker med lang returrett er Komplett og Mpx, som tilbyr 45 dagers retur.

Les også: Dette er Norges beste nettbutikk

Husk byttelapp eller kvittering

Ønsker man å benytte seg av de ulike kjedenes bytte- eller returrett, er det greit å sette seg inn i vilkårene allerede før man handler.

Ikke minst er det verdt å ta vare på kvitteringen, eller be om byttelapp, som er ekstra gunstig hvis man gir bort en julegave som ikke faller i smak hos mottakeren.

Og kjedene kan kreve kvittering eller byttelapp på varen.

Hos Elkjøp er produkter som er unntatt 30-dagers returretten spill, film og programvare med brutt forsegling, samt telefoner eller andre produkter solgt med abonnement.

Hos Siba kan man returnere varer som er i samme stand som da det ble kjøpt, og man må ta med originalforpakning, emballasje og eventuelle bruksanvisninger, i tillegg til kvittering.

Her kan du lese XXLs returvilkår, samt fra Komplett og Mpx.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!