Her har bankkort blitt kopiert

Politiet leter etter skimmingutstyr på en Esso-stasjon på Tveita.

Det er Esso Tveita Veiservice i Oslo som nå er under etterforskning for kopiering av kort.  Foto: Øivind Idsø
Det er Esso Tveita Veiservice i Oslo som nå er under etterforskning for kopiering av kort. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere norske bankkunder har fått sperret bankkortet sitt med beskjed om forsøk på svindel. Skimmingen har antakelig foregått på en Esso-stasjon på Tveita i Oslo.

Kortet mitt ble stengt i helga, pga. forsøk på uttak i en minibank i Canada. Heldigvis hadde de ikke pin-koden min (skjuler alltid inntastingen med den andre hånda), så kortet ble automatisk sperret pga. for mange feilede kodeforsøk. Tok meg noen timer å finne ut at skimmingen ble gjort en stund tilbake, på kortterminalen på Esso Tveita. Var flere i nabolaget som også hadde fått telefoner fra banken sin samme dag som meg, med beskjed om det samme, skriver en leser i DinSides forum.

DinSide har mottatt flere tips fra personer som nå har fått sperret kortene sine av banken av sikkerhetsgrunner.

Esso bekrefter

- Ja, vi har dessverre en mistanke om skimming på en av våre stasjoner. Vi er i dialog med politiet som driver med undersøkelser nå, sier assisterende informasjonssjef i ExxonMobil Eirik Hauge, til DinSide.

Også en ansatt ved Esso-stasjonen forteller at politiet har vært der og gjort undersøkelser, men at det er for tidlig å si akkurat hva som har skjedd.

Etter det DinSide kjenner til, har kopieringen av kortene antakelig foregått på en av betalingsterminalene inne på bensinstasjonen.

Tar ikke chip

Esso-stasjonen har foreløpig ikke betalingsterminaler som lar kundene bruke chip. Dermed må kundene dra magnetstripen, og kortet kan enklere kopieres.

Hauge sier til DinSide at Esso er i gang med arbeidet med å installere chip-terminaler, men at det foreløpig er en del stasjoner som ikke tilbyr dette.

Ikke første gang

Skimming-tilfellet på Tveita er dessverre bare et av mange. I fjor sommer ble det slått alarm etter flere større skimmingsaker i norske butikker og bensinstasjoner.

Den gang fortalte Thor Martin Bjerke i Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon om en ny trend der kortsvindlere overnattet i butikkene, installerte skimmingutstyr uforstyrret på nattestid og senere kom tilbake og hentet utstyret.

Les saken: Svindlere overnatter i butikkene

DinSide vil komme tilbake med mer informasjon fra politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer