Her finner du auksjonene

Hva skjer med alle de gjenglemte gjenstandene, og hvordan kan du slå kloa i de beste? Vi har her samlet noen auksjoner rundt om i landet, men det finnes garantert mange fler. Ta kontakt med politiet eller hittegodskontoret der du bor.

Få nesten gratis mobiltelefon

  1. Her finner du auksjonene

Oslo politikammer

Ved Oslo politikammers hittegodskontor får de inn flere tusen gjenstander hver måned. Alt av økonomisk verdi blir auksjonert bort.

- Etter Auksjonsloven er det namsmannen som skal ta seg av disse auksjonene, men han leier inn Auksjonshuset til å gjennomføre selve auksjonen, sier Lars Haavik ved Oslo politikammer.

- Vi har to ulike auksjonstyper, en med bare sykler og en annen for løsøre, sier Haavik.

Neste sykkelauksjon er 14. september. Alle auksjonsdatoene vil snart bli å finne på nettsidene til Oslo-politiet.

NSB

Alt hittegods blir etter tre måneder sendt til Frelsesarmeen.

Stavanger lufthavn Sola

Hittegodskontoret oppbevarer gjenstandene i en uke før de overleverer dem til Stavanger politikammer.

Lommebøker og mobiltelefoner klarer de stort sett å spore opp eierne. Det kommer også inn en del brennevin, som tollerne (dessverre) heller ut.

Alt av økonomisk verdi blir solgt på auksjon i regi av Falken redningskorps. Forrige sykkelauksjon var torsdag 7.september. Neste hittegodsauksjon er 16. september.

Oslo lufthavn Gardermoen

Alt hittegods av verdi sendes til Ullensaker lensmannskontor, som auksjonerer det bort en gang i måneden. Neste auksjon er 19. september på Folkets Hus. Der auksjoneres det bort om lag 1000 gjenstander per måned, så her kan du gjøre mange gode kupp.

- Vi får hovedsakelig inn reiseeffekter som fotoutstyr, klær, kofferter og barnevogner. Krykker, dildoer og opplåsbare Barbaraer er ikke uvanlig. Disse blir ikke auksjonert bort, men makulert, forteller lensmann Bjørn Askerud.

På spørsmål om hvilken gjenstand han husker best forteller han:
- For et par uker tilbake fant vi en utstillingsdukke tilhørende en kjent, norsk popartist. Det var noe utenom det vanlige.

Ellers opplyser Askerud at de får mange radioer og mobiltelefoner, både nye og gamle modeller.

Auksjonsdatoene blir annonsert i lokalavisene. De har også forsøkt å annonsere i Asker og Bærums budstikke for å fange opp de som pleide å gå på hittegodsauksjonene på Fornebu, men det hadde ikke særlig stor effekt.

Bergen lufthavn Flesland

Hittegods blir liggende i cirka 3 måneder før det blir sendt til Fana lensmannskontor. Siden de jobber med å innføre nye rutiner, er det foreløpig ikke avklart om de kommer til å auksjonere bort gjenstandene. Det vil i såfall bli annonsert i lokalavisen.

Trondheim lufthavn Værnes

Alt som blir gjenglemt på flyplassområdet, inkludert parkeringsplassene og flybussene, blir oppbevart først på hittegodskontoret, deretter gitt til politiet i Stjørdal som holder auksjoner minimum tre ganger i året. Neste er i slutten av oktober, og vil bli annonsert på forhånd i lokalavisa.