Seljord Sparebank troner soleklart øverst på Finansportalens rentebarometer. Foto: DinSide/Finansportalen.no
Seljord Sparebank troner soleklart øverst på Finansportalens rentebarometer. Foto: DinSide/Finansportalen.noVis mer

Her får du superrente

Men sparebanken stiller noen helt klare betingelser.

DinSide sjekker jevnlig landets beste renter, og helt øverst troner nå Seljord Sparebank med en nominell rente på 3,20 prosent på boliglån. Dette er suverent best i markedet, men den er ikke for alle.

Renten er forbeholdt de personene som kvalifiserer til Vest-Telemark-lånet.

For å kvalifisere til dette lånet må du rett og slett flytte til Vest-Telemark.

– Bakgrunnen for at vi gjør dette, er at vi lever og dør i vårt markedsområde, og vi er avhengige av vekst i området vårt, sier banksjef i Seljord Sparebank Ben Roger Elvenes til DinSide.

Lånet gjelder for innflyttere. Potensielle låntakere kan altså ikke ha registrert bostedsadresse i Vest-Telemark når de søker om lånet. I tillegg må boligen de skal finansiere, ligge i Vest-Telemark.

– Disse personene kan få landets rimeligste rente. Vi bruker en del av overskuddet vårt til å gi en billigere rente til dem som flytter inn, sier Elvenes, som forteller at dette er ett av flere tiltak som er satt i gang for å få folk til ville flytte til området.

>>> Sjekk renten din nå

Ser dette idyllisk ut? Fyresdal er blant stedene du kan flytte til og få rimelig boliglån i samme slengen. Foto: Johan Berge/www.visitnorway.com
Ser dette idyllisk ut? Fyresdal er blant stedene du kan flytte til og få rimelig boliglån i samme slengen. Foto: Johan Berge/www.visitnorway.com Vis mer


Mange kan få rabatter

Det er imidlertid ikke bare innflyttere til Vest-Telemark som kan få en rimeligere rente på boliglånet sitt.

Vi har tidligere vist til at det kan være økonomisk lønnsomt om i hvert fall ett av medlemmene i husstanden er organisert i en fagforening for å benytte seg av fordelene dette innebærer. Boliglånsrenten kan bli bedre om du er medlem i den rette fagforeningen.

>>> Eksempler på rabatter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du ansatt i en virksomhet tilknyttet Statens pensjonskasse (SPK), er du automatisk medlem, og du kan søke om boliglån der til svært gunstig rente, faktisk en lavere rente enn det Seljord Sparebank kan tilby sine innflyttere.

Renten på boliglån i SPK er i skrivende stund 2,72 prosent. >>> Slik får du superrenten