Her får du størst samlerabatt på hvitevarer

Hvor mye rabatt kan du få hvis du kjøper flere hvitevarer fra samme forhandler?

<b>BE OM PRISTILBUD:</b> Det lønner seg å spørre om rabatt hvis du skal kjøpe flere varer. Foto: Produsentene/DinSide
BE OM PRISTILBUD: Det lønner seg å spørre om rabatt hvis du skal kjøpe flere varer. Foto: Produsentene/DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du skal bestille flere hvitevarer fra samme forhandler, lønner det seg å be om et pristilbud. Men hvor mye samlerabatt kan du egentlig få? DinSide har bedt om pristilbud fra de største aktørene på hvitevaremarkedet.

Samlerabatten de ulike hvitevarekjedene er villige til å gi varierer mellom null og 20 prosent.

PRISTEST: Hvilken nettbutikk er billigst?

Hvitevarepakke

Vi satte sammen en hvitevarepakke bestående av vaskemaskin, tørketrommel, kombiskap, oppvaskmaskin og stekeovn.


Det kan være vanskelig å finne identiske produkter i flere kjeder, ettersom vareutvalget varierer. Dessuten operer kjedene ofte med ulike navn på identiske eller tilnærmet identiske produkter.

I stedet har vi derfor valgt produkter fra hver nettbutikk som oppfyller bestemte kriterier når det gjelder pris og spesifikasjoner.

Dette er altså ikke en prissammenligning, ettersom produktene i pakkene ikke er identiske.

Alle våre pristester finner du her

Lefdal gir mest rabatt

image: Her får du størst samlerabatt på hvitevarer

Her er de opprinnelige prisene på pakkene vi har satt sammen, samt levering på gateplan og innbæring:


Vi tok kontakt med de ulike forhandlerne via epost eller kontaktskjema, og ba om rabatt på vår bestilling. Da fikk vi følgende pristilbud:

image: Her får du størst samlerabatt på hvitevarer


De fleste butikkene gir oss altså en rabatt på mellom åtte og ti prosent.

Lefdal flesker imidlertid til med en rabatt på hele 19,54 prosent, og er testens klare vinner.

Pussig nok gir Lefdal en lavere pris på innbæring enn levering til gateplan, noe Lefdal forklarer med at de for tiden har mulighet til å gi større rabatt på levering med innbæring.

Samme eier – ulik rabatt

Elkjøp og Lefdal har samme eier, fører de samme produktene, og deler også kundeservicesenter. Likevel fikk vi tilbud om 19,54 prosent rabatt fra kundebehandleren i Lefdal, mens tilsvarende rabatt fra Elkjøp var 8,20 prosent.

Ut i fra svaret fra Lefdal ser det ut til at henvendelsen har blitt videresendt fra kundeservice til nærmeste fysiske butikk.

Det samme gjelder Expert, som kommer hakk i hæl med 17 prosent rabatt. Expert var den tregeste på å svare på vår forespørsel, og etter to purringer ble vi omsider videreformidlet fra Experts kundeservice til Expert City i Oslo, som raskt ga oss et pristilbud.

Det kan derfor se ut som man kan få større samlerabatter når henvendelsen til kundeservice blir videresendt til en fysisk butikk.

Les også: Spar 11.000 på å handle i riktig Elkjøp-butikk

IKEA: Ingen prisrabatt

Ikea gir ikke pristilbud, og kommer derfor dårlig ut i denne sammenligningen. Derimot kjører Ikea med jevne mellomrom kampanjer der man får gavekort hvis man kjøper over en viss sum.

Ifølge Ikea skal en slik kampanje lanseres mandag 10. mars.

Hvis du har mulighet til å besøke IKEA i stedet for å bestille på nett, blir levering billigere: Da koster levering med innbæring 590 kroner, i stedet for 930 kroner. Det er fraktprisen vi fikk oppgitt da vi bestilte på nett med levering til en adresse i Oslo.

Visste du at Ikea-kjøkkenet har blitt nytt? Faktum er på vei ut. Nå er det Metod som gjelder, så vær obs på eventuell endring i standardmål.

Leveringsmåte bestemmer pris

De fleste av oss har hverken store nok biler eller sterke nok rygger til å bære masse hvitevarer på egen hånd. De fleste forhandlerne tar betalt for levering, bortsett fra Whiteaway.no som tilbyr gratis levering til gateplan.

Vil du ha hvitevarene båret inn, kan det imidlertid koste deg dyrt: Whiteaway tar 595 kroner for innbæring per kolli. Dette i motsetning til de andre butikkene, der innbæringsprisen gjelder alle produktene, eller du eventuelt må betale et mindre ekstragebyr per kolli.

Produktene vi har valgt

Hvitevarepakkene vi har satt sammen består av lignende produktene i samme prisklasse, som oppfyller våre forhåndsbestemte kriterier:

image: Her får du størst samlerabatt på hvitevarer


(Klikk for større utgave)

All kontakt med de ulike hvitevareaktørene har skjedd via nett, telefon og epost

Les også: Ikke la deg lure av salgsavisene