Her får du mest surf for penga

Med DinSides surfekalkulator trenger du kun et par tastetrykk for å finne ut hvor du surfer raskest og billigst. Her er bredbåndsvinnerne.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Jo raskere linje, jo mer vil du antagelig surfe. Mange lar maskinen stå oppkoblet kontinuerlig, og laster musikkfiler og DivX-filmer til den store gullmedaljen.

Men hvor mye koster det egentlig, og hvilken leverandør gir deg de raskeste linjene?

Vi la inn surfemønsteret til en storbruker i Surfekalkulatoren, og fikk opp prisene og linjekapasiteten til de ulike leverandørene.

Hele oversikten finner du ved å trykke her.

Bredbåndsfabrikken: Suverene linjer

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer

Det kommer neppe som en overraskelse at Bredbåndsfabrikken – med sine 10 Mbit linjer - er den klare vinneren når det gjelder rask surfing og nedlasting.

Dessverre er det de færreste som i dag kan nyte godt av Bredbåndsfabrikkens tilbud. I følge deres egne nettsider har de avtaler med over 200 boligselskaper, men bor du i enebolig eller i grisgrendte strøk kan du i praksis glemme å oppleve lykken med 10 Mbits linjer.

Mange alternativer

Selv om du må nøye deg med lavere kapasitet på linjen, er likevel alternativene mange. Prisforskjellene er imidlertid store, du bør derfor prøve å regne ut hvor ofte og hvor lenge du vil surfe, før du velger leverandør.

Husk: Dersom du ikke har tenkt å laste ned filmer i hytt og pine, vil det antagelig holde lenge med et vanlig ADSL-abonnement.

Vær også klar over at hastigheten på ADSL-abonnementene varierer. Jo raskere linjer - jo høyere pris.

Resultatene finner du ved å trykke her, eller på lenken øverst til høyre i artikkelen.

Men hvor raskt er egentlig nettet?

DinSides Dataredaksjon har foretatt en livetest av kapasiteten til de ulike leverandørene. Hvor stor forskjellen egentlig er mellom Bredbåndsfabrikken, Chello Mastro, Telenor ADSL og ISDN, finner du ut i denne artikkelen.

Vil du finne ut når på døgnet din nettforbindelse er raskest, slik at du kan unngå å surfe når nettet er tregt? Da bør du lese denne artikkelen.