Her får du kjøpt Coca-Cola life

Den nye colaen ble nettopp lansert i Sverige, og vi har prøvd den.

<b>Life:</b> Det nye Coca-Cola-produktet, med navnet Coca-Cola life, ble lansert i Sverige i september. Foto: BERIT B. NJARGA
Life: Det nye Coca-Cola-produktet, med navnet Coca-Cola life, ble lansert i Sverige i september. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye, grønne Coca-Colaen, Coca-Cola life, ble lansert i Sverige i september. Dermed er den mulig å få kjøpt om du er på svenskehandel over grensen, i flere formater.

Sjekk disse Coca-Cola-glassene

Inneholder stevia

0,5 liter: I Sverige får du Coca-Cola life i tre størrelse.  Foto: BERIT B. NJARGA
0,5 liter: I Sverige får du Coca-Cola life i tre størrelse. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


Det som skiller Coca-Cola life fra vanlig cola, er at den er søtet med sukker og stevia. Likevel skal den ha «den samme gode smaken som du kan forvente deg av en Coca-Cola», men altså mindre sukker, og færre kalorier, ifølge selskapets svenske nettsider.

- Den inneholder søtning fra steviaplanten, slik at sukkermengden er redusert med 35 prosent sammenlignet med vanlig Coca-Cola. Smaksmessig ligger den svært tett opp mot originalen, forteller Stein Rømmerud, Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Coca-Cola Norge.

LES OGSÅ: Hvorfor smaker Cola best på glassflaske?

- Godt forsøk, Cola!

For å sette det nye produktet på prøve, og sjekke om det smaksmessig er så likt originalen som det Coca-Cola hevder, har vi fått fem personer til å blindteste tradisjonell Coca-Cola mot Coca-Cola life.

Resultatet etter endt blindtesting er at alle fem syns det smaker forskjellig av de to variantene. Fire av fem gjettet hvilken variant som var Coca-Cola life.

Deres konklusjon er at Coca-Cola life likner på vanlig Cola, men at smaken ikke er like frisk og rund. Dessuten har den en kunstig ettersmak, og jo mer man drikker av den, jo kunstigere blir den.

Men den er slett ikke verst, alt i alt.

- Det smaker bedre enn Cola light. Godt forsøk av Cola, mener en av våre blindtestere.

Men kommer den til Norge?

I Sverige får du kjøpt Coca-Cola life i 0,33 liters boks, 0,5 liters og 1,5 liters PET-flaske.

Om det nye produktet vil bli solgt i Norge, vil derimot Coca-Cola ikke uttale seg om.

- Når det gjelder spørsmål om eventuelle potensielle nylanseringer her til lands har vi dessverre som policy at vi ikke svarer på dem, av konkurransemessige årsaker, sier Rømmerud.

Se hvilke nyheter du nå får i norske butikker