Før du reiser til utlandet, bør du ha forsikringen i orden. Foto: Colourbox.com
Før du reiser til utlandet, bør du ha forsikringen i orden. Foto: Colourbox.com Vis mer

Her får du den billigste reiseforsikringen

Men sjekk alltid vilkårene før du velger forsikring.

Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien nærmer seg, men før du legger ut på ferie bør du ha reiseforsikringen i boks.
DinSide har sjekket priser på helårs reiseforsikring fra de forskjellige selskapene, og funnet store prisforskjeller.

Ved valg av reiseforsikring er det samtidig viktig å sjekke vilkårene, og være sikker på at forsikringen dekker dine behov.

Her er reiseforsikringen billigst

Vi har innhentet priser på helårs reiseforsikring for familie, og for én person.

Den rimeligste prisen for hele familien finner vi hos Nemi forsikring, der en helårsforsikring koster 1.205 kroner. Trenger du forsikring til bare deg, koster dette 900 kroner for ett år hos Terra.

I tabellen under finner du priser fra flere selskaper.

Priser på reiseforsikring
ForsikringsselskapProduktnavnFamilie, krEnkeltperson, kr
Nemi ForsikringSuper/Enslig12051045
Sparebank1Standard1271991
TerraFamilie/Enslig1300900
KLPReise1359948
StorebrandFamilie/Enkeltperson15011097
FrendeFamilie/Enkeltperson med ulykke15841320
TrygEkstra/Ekstra 1 person16291335
EuropeiskeHelår familie/Enkeltperson16801410
GoudaHelårsforsikring Standard12451045
GjensidigeHelårsforsikring, Pluss18391202
Priser er innhentet på Finansportalen 11. mai, og direkte fra enkelte av selskapene. Vi tar forbehold om feil og prisendringer.


Enkelte selskaper tilbyr flere varianter av helårsforsikringer. I tabellen står det oppført hvilken forsikring prisen gjelder for, i kolonnen "produktnavn". Du kan sortere prisene fra billigst til dyrest ved å klikke på overskriften i blått. De innhentede prisene gjelder personer bosatt i Oslo. Priser kan variere avhengig av bosted.

Sjekk vilkårene nøye

Ved valg av reiseforsikring er det også viktig å fokusere på hva forsikringen dekker, og ikke utelukkende på pris. I noen tilfeller kan det være lurt å benytte seg av kredittkortforsikringen, men også her er det viktig å lese vilkårene nøye.

En av våre lesere opplevde for eksempel å ikke få dekt flybillettenes drivstofftillegg på over 5.000 kroner da han avbestilte billettene på grunn av sykdom før reisen.

I ettertid har flere av de store aktørene bekreftet til DinSide at de dekker dette tillegget ved avbestilling av billetter.

Sjekk disse vilkårene før du velger forsikring:

  • Avbestilling: Skal du reise langt og har kjøpt dyre billetter, er det smart å sjekke hva beløpsgrensen ved avbestilling er. Skulle du bli syk før avreise, er det greit å få dekt hele flybilletten.
  • Reisegods: Har du med verdisaker eller noen ekstra dyre ting i bagasjen, er det viktig å sjekke hva beløpsgrensen er for reisegods i forsikringen.
  • Ulykkesforsikring: Hos enkelte forsikringsselskap må du betale ekstra for å få inkludert en ulykkesforsikring. Også her kan dekningsbeløpet variere med flertallige tusen kroner.

For pensjonister er det også verdt å merke seg at de aller fleste forsikringsselskaper har en aldersbegrensning på ulykkesforsikringen. Når denne begrensningen trer inn, varierer fra selskap til selskap. Er du over 65 år, bør du også dobbeltsjekke dette.

Les også: Glemte ting får du ikke dekt på forsikringen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer