Her får du boliglån til 2,50 prosent rente

Gjelder for både nye og eksisterende kunder i Statens pensjonskasse fra 1. november.

<b>2,50 PROSENT:</b> Dette blir den nye boliglånsrenten hos Statens pensjonskasse fra 1. november. Foto: COLOURBOX
2,50 PROSENT: Dette blir den nye boliglånsrenten hos Statens pensjonskasse fra 1. november. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du medlem i Statens pensjonskasse (SPK) kan sikre deg en svært gunstig rente på boliglånet, som i høst blir enda lavere.

- Boliglånsrenten settes ned til 2,50 prosent fra 1. november for både nye og eksisterende kunder, forteller Sol Daler Stafsnes, kommunikasjonsrådgiver i Statens pensjonskasse til Dinside.

Det er svært mange som kan sikre seg denne lave renten.

Les også hvem som kan låne 50.000 kostnadsfritt.

455.000 nordmenn kan få superrente

Sol Daler Stafsnes i Statens pensjonskasse. Foto: SPK
Sol Daler Stafsnes i Statens pensjonskasse. Foto: SPK Vis mer


Per 1. august hadde SPK 82.000 lånekunder. Men det er langt flere medlemmer som har mulighet til å søke om lån med superlav rente.

- 455.000 medlemmer har rett til å søke om lån, forteller Sol Daler Stafnes.

Dette gjelder blant annet ansatte i staten og skoleverket. I tillegg er mange ansatte innen forskning og forvaltning tilknyttet SPK.

Årsaken til at SPK tilbyr en såpass lav boliglånsrente, er at de følger den såkalte normrenten, som blir fastsatt av Finansdepartementet seks ganger i året.

Denne renten ligger godt under bankenes boliglånsrenter, og går nå ned fra 2,75 til 2,50 prosent.

Så mye kan du låne

Du kan låne med sikkerhet innenfor 80 prosent av boligens markedsverdi, og maks 1,7 millioner kroner. Er dere to i husstanden med medlemsskap i SPK, kan begge søke om totalt 3,4 millioner kroner, altså 1,7 millioner hver.

MYE Å SPARE: Å flytte lånet til SPK kan spare deg for flere tusen kroner i året, avhengig av størrelsen på boliglånet ditt. Foto: KIM JANSSON/PER ERVLAND
MYE Å SPARE: Å flytte lånet til SPK kan spare deg for flere tusen kroner i året, avhengig av størrelsen på boliglånet ditt. Foto: KIM JANSSON/PER ERVLAND Vis mer


Om du allerede har et boliglån, er det mulig å flytte det over til SPK. Dinside har tidligere vist at man kan spare flere tusen kroner årlig ved å gjøre nettopp dette, i vårt eksempel 8.000 kroner årlig ved et boliglån på 1.700 000 kroner, eller 200.000 kroner totalt over hele låneperioden.

Mens svært lav rente er et klart pluss, har Statens pensjonskasse også sine ulemper, deriblant lang behandlingstid.

Ifølge egne nettsider er behandlingstiden på boliglån til kjøp av bolig fire uker, mens behandlingstiden for søknader om lån for andre formål, eksempelvis refinansiering, tar cirka seks uker.