<b>LÅN:</b> Skal du kjøpe deg drømmebilen må du ofte ut med en god slump penger. Da er det viktig å sjekke flere alternativer, på den måten kan du spare tusener.  Foto: Per Ervland
LÅN: Skal du kjøpe deg drømmebilen må du ofte ut med en god slump penger. Da er det viktig å sjekke flere alternativer, på den måten kan du spare tusener. Foto: Per ErvlandVis mer

Her får du billigst billån

To banker i tet.

Snart nytt år, og kanskje også nye muligheter? De fleste bankene har holdt boliglånsrenten på stedet hvil etter den siste rentehevingen på 0,25 prosentpoeng.

Først ute med renteheving

Basert på vår siste rentesjekk på billån fra uke 41, hvor vi sjekket billånsrentene på til sammen 23 banker, har vi funnet de ti billigste billånstilbyderne akkurat nå.

Alle aktørene som du kan se i listen nedenfor, har fremdeles samme rentenivå nå - som før det siste rentemøtet hos Norges Bank.

Imidlertid ser vi også at noen av bankene begynner å rasle med rentetallene - som Nordea som har nye betingelser for nye lån fom. 4. november. Med denne renteøkningen er ikke Nordea å finne på vår oversikt over de ti billigste bankene akkurat nå.

Sjekk hva renteendringer har å si for deg: Renteendringskalkulator

To på topp

Som du kan se av tabellen nedenfor, er det Skandiabanken og Gjensidige som kan tilby det rimeligste billånet akkurat nå - for Gjensidiges del for Tekna- og NITO-medlemmer. Begge disse tilbyr lån med en nominell rente på 4,65 prosent. Og begge krever kun minste mulige etableringsgebyr (det obligatoriske tinglysningsgebyret til staten) på 1.300 kroner - og forlanger ingen termingebyr.

Nedenfor kan du se de finansieringsinstitusjonene med de rimeligste billånene (nominell rente) som du kan søke, akkurat nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste gir deg mulighet til å regne ut terminbeløper og effektiv rente på nett. Du finner lenker til de ulike nettjenestene i den siste større oversikten over billånsrentene på DinSide:

De billigste billånene i oktober

Billån
BankNominell rente
Skandiabanken4,65
Tekna/NITO-medlemmer gjennom Gjensidige4,65
Handelsbanken4,75
OBOS billån (Elcon)5,00
Falck billån (Elcon)5,05
Sparebanken Sogn og Fjordane (inntil 75%)5,20
Gjensidige (inntil 75 %)5,75
Sparebanken Vest (inntil 75%)5,70
DnB NOR (inntil 75 %)5,80
Ford Credit5,80