Her er verdens dyreste byer

Hvor på lista tror du vi finner den norske hovedstaden?

<b>DYREST?</b> Nei, men på en fjerdeplass finner vi Oslo. Foto: FOTOLIA/NTB SCANPIX
DYREST? Nei, men på en fjerdeplass finner vi Oslo. Foto: FOTOLIA/NTB SCANPIXVis mer

At det er fryktelig dyrt i Norge, både for oss fastboende og for tilreisende turister, er noe vi slår fast til stadighet.

Men Oslo er slett ikke den dyreste byen i verden, slår det sveitsiske finansselskapet UBS fast, som plasserer oss på en fjerdeplass.

LES OGSÅ: Klar for de nye, norske sedlene?

Amerikansk by på topp

På listen over verdens dyreste byer er det derimot New York som troner som den dyreste i verden. Også hele to sveitsiske byer er dyrere enn Oslo, nærmere bestemt Zürich og Genève, før vi finner den norske hovedstaden på en fjerdeplass - bare hakket dyrere enn London på femte.

Utgangspunktet for rangeringen er en utregning av prisen på 122 varer og tjenester, satt i sammenheng med forbruksvanene til en gjennomsnittlig familie på tre personer. Prisene er vektet etter et månedlig forbruk.

Altså snakker vi om prisnivået for de som bor i Oslo.

Da den tyske bilistorganisasjonen ADAC så på prisnivået for turister i storbyene i fjor, var det derimot Oslo som tronet øverst - som dyrest for turistene.

Her er det billigst

Skal du ut på tur og vil velge et rimelig feriemål, er det ingen tvil om at Øst-Europa er et gunstig valg.

Ett land som til stadighet blir utpekt som billigste feriemål for oss nordmenn, er Bulgaria, også i sommer, sammen med en rekke andre østeuropeiske og asiatiske reisemål.

Husk også at valutakursene vil påvirke hvor dyrt ferieoppholdet blir, og at både britiske pund, amerikanske dollar og danske kroner koster mye i disse dager for oss nordmenn.

Eksempelvis må du i dag ut med hele 123,52 norske kroner for 100 danske, viser tall fra Norges Bank.

Prøv også Dinsides valutakalkulator før du bestiller reise