Silje Ulveseth, journalist i DinSide, handler gjerne på nettet. I artikkelen avslører hun en av sine favorittbutikker.
Silje Ulveseth, journalist i DinSide, handler gjerne på nettet. I artikkelen avslører hun en av sine favorittbutikker. Vis mer

Her er våre nettfavoritter

Filmer og møbler til kuppris - har får du tak i det.

Publisert
Sist oppdatert

CDon, Komplett og Amazon er populære nettbutikker, ifølge E-handelsundersøkelsen 2011, men før undertegnede skulle snakke om netthandel på God Morgen Norge på TV2, tok jeg en runde i redaksjonen for å samle tips om hvor de helst handler på nettet.

Play.com nevnt av flere

En soleklar favoritt blant mange redaksjonsmedlemmene er nettbutikken Play.com, som ikke bare tilbyr fri frakt på varene, men som også deler opp ordren din slik at varene havner under den berømte 200-kronersgrensen som utløser en merverdiavgift på 25 prosent.

Derfor er det også mange av våre medarbeidere som foretrekker å handle musikk, spill og kanskje helst filmer der. Men vi har også andre tips til deg som vil handle bra og/eller billig i utlandet.

Kjenner du tollreglene?

Våre personlige favoritter

Nedenfor ser du noen av redaksjonens personlige favoritter.

Før du går av skaftet, så er det likevel et par ting du bør sjekke, nemlig valutakursene - og hvor mye du må betale i toll og merverdiavgift.

Brynjulf Blix, journalist i DinSide:
Dealextreme for alt mulig billig elektronisk småsnacks til en brøkdel av prisen.

Silje Ulveseth, reisejournalist i DinSide: – Interiørbutikken Nest! Der er det godt utvalg, ofte tilbud, og varene er mye billigere enn i Norge, medregnet merverdiavgfit.

Pål Joakim Olsen, mobilredaktør i DinSide:
Amazon selger praktisk talt alt som finnes, og spesielt utenlandske bøker er ofte dramatisk mye billigere enn her hjemme - og fritatt for moms.

Elisabeth Dalseg, boligredaktør i DinSide:Amazon, men liker også norske Fashionmixology. De har en del merker som ikke er så mange andre steder, og bor man i Oslo-området, så kommer det en mann på døren med pent innpakkete varer i løpet av en dag eller to.

Kim Jansson, økonomijournalist i DinSide:Topshop. De har begynt å sende til Norge igjen og har mange varer som havner under 200-kronersgrensen.

Berit Njarga, journalist i DinSide:Strawberrynet selger kosmetikk, hår- og hudpleieprodukter. Det blir billig, så lenge du holder deg innenfor 200 kroner. De har rask levering, og varene kommer alltid frem.

Øivind Idsø, journalist i DinSide:
B&H Photo Video i New York for foto- og lydutstyr. Rask levering til Norge for en relativt (!) billig penge.

Per Ervland, fotograf i Aller Internett:
– Selvsagt Ebay, men husk å krysse av for "free shipping" og internasjonal levering. Mye bra da som havner under 200-grensen.

Og så til slutt kollega i KK-redaksjonen, Tone Ra Pedersen, journalist i KK.no: – Theoutnet har designerklær til rabatterte priser. Drives av de samme som står bak Net-a-porter Butikken har også konkurranser hvor du kan vinne designerplagg og -tilbehhør. Anbefaler også Asos for tilbehør og Talullathu for smykker.

Har du egne favoritter? Del med andre i debatten nedenfor!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer