Her er prisene for iPhone 3GS med Chess

Telenor og NetCom var først ute, og nå følger Chess etter. Men hvor mye må du betale?

 Foto: Faksimile fra Chess.no
Foto: Faksimile fra Chess.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstkommende fredag er det duket for årets mest profilerte mobillanseringer, når den nyeste versjonen av iPhone legges ut for salg. Mobilselskapene kniver om å få deg som kjøper, og de siste dagene har de to store selskapene avslørt hvor mye du må ut med for å få kloa i en splitter ny iPhone 3GS.

I går lovte Chess å komme med sine priser for det nye vidunderet, men det drøyde helt til i dag, to dager før lansering, før mobilselskapet lettet på sløret.

iPhone 3GS 16 GB koster 1.949 kroner
iPhone 3GS 32 GB koster 2.649 kroner

Men dette er selvfølgelig bare telefonen. Og den får du ikke lov til å kjøpe alene, for i likhet med de andre mobilselskapene, tvinger Chess deg til å binde deg til et abonnement. iTouch-abonnementet til Chess koster 288 kroner, og dersom du vil ha kloa i nyeste iPhone med Chess må du velge dette abonnementet.

Da blir minste totalpris i løpet av et år 5.405 kroner for 16 GB-versjonen, og 6.105 kroner for 32 GB-modellen.

Dette inkluderer riktignok en datapakke på 500 MB. Etter 12 måneder faller abonnementsprisene til 89 kroner måneden.

- iPhone er i utgangspunktet en svært kostbar mobiltelefon, og vi har derfor arbeidet lenge med å sy sammen med totalpakke slik at flere skal få muligheten til både å kjøpe denne attraktive mobiltelefonen og ikke minst bruke den, skryter Chess-sjef Rolf Barmen, i en pressemelding.

Se Netcoms og Telenors priser her

Lønner seg med avbrudd

I dag publiserte DinSide en stor pristest av de nye iPhone-abonnementene til Telenor og Netcom. Den avslørte at dersom en skal regne med et vanlig forbruk i løpet av et år, vil det lønne seg å kjøpe telefonen og avbryte det spesialtilpassede abonnementet.

Se hele pristesteten her