<b>Er 300.000,- nok? </b> Norskpensjon.no samler alt du har av pensjonsordninger. Slik kan du kontinuerlig ha god oversikt over det som venter deg.  Foto: Colourbox.com
Er 300.000,- nok? Norskpensjon.no samler alt du har av pensjonsordninger. Slik kan du kontinuerlig ha god oversikt over det som venter deg. Foto: Colourbox.comVis mer

Her er pengene dine

Nå finner du alle pensjonsordningene dine på ett sted.

Tjenesten Norskpensjon.no kan være det som skal til for å få deg mer engasjert i din egen fremtidige økonomi, nærmere bestemt pensjonen din. Med få tastetrykk får du nå svar på hvordan det ligger an - du får en samlet personlig oversikt over dine pensjonsordninger per i dag.

Pensjonsportalen Norsk pensjon gir deg en samlet oversikt over dine antatte pensjonsrettigheter, både i folketrygden, fra private tjenstepensjonsordninger og fra dine egne individuelle avtaler. Dermed får du en mye bedre oversikt over hva du har opptjent til nå, og hvorfra pengene kommer.

Ligg unna disse pensjonsordningene!

Få svar nå: BankID med kodebrikke er en av flere løsninger for å logge seg inn på norskpensjon.no Foto: PER ERVLAND
Få svar nå: BankID med kodebrikke er en av flere løsninger for å logge seg inn på norskpensjon.no Foto: PER ERVLAND Vis mer


Samler alle arbeidsgiverne

Jobber du i det private, og du har byttet jobb mer enn en gang i nyere tid, har du også sannsynligvis vært innom flere pensjonsspareordninger. Men hvor mye har du tjent opp hvor?

Når du logger deg inn på norskpensjon.no, gir du ditt samtykke til at portalen innhenter opplysninger om deg hos ulike aktører, og dermed får du en liste over hva du har opptjent til nå, og utfra dette beregner portalen din forventede årlige pensjon. Både folketrygden, offentlig tjenestepensjon og individuelle ordninger er med.

>>> DinSides folketrygdkalkulator

Enkelt å logge inn

Norsk Pensjon tilbyr tre ulike påloggingsmuligheter; med MinID, BankID eller Buypass smartkort. Det betyr at du skal kunne logge deg inn uten store problemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pensjonsportalen viser antatt alderspensjon før den kommer til utbetaling. For å få disse opplysningene, må du være under 67 år og ha norsk fødselsnummer.

Merk deg at beløpet du får oppgitt er basert på dagens kroneverdi, altså det du hadde fått om du hadde gått av i dag.

Her er pengene dine


Ikke alt er med

Det er viktig å merke seg at du kan ha avtaler som ikke vises hos Norsk Pensjon, men sannsynligheten for dette blir stadig mindre.

- Vi gir ingen garanti for at alt dukker opp i oversikten, men det er fordi denne tjenesten er relativt ny. I overkant av nitti prosent av de pensjonsrettighetene som finnes i Norge er nå med i vår oversikt, sier Ola Kilde-Narmo, teknisk ansvarlig i Norsk pensjon, til DinSide.

«Mange har ikke fått med seg at pensjonsreformen kommer og at det innebærer et kraftig kutt i folketrygden.Ola Kilde-Narmo, teknisk ansvarlig i Norsk pensjon»


Han legger til at det legges inn nye tilbydere fortløpende, og at de vil nærme seg hundre prosent dekning i løpet av 2010.

Inntil videre er heller ikke AFP, barnepensjon, etterlattepensjon eller uførepensjon med i løsningen.

Du bør ta en titt

- Mange har ikke fått med seg at pensjonsreformen kommer og at det innebærer et kraftig kutt i folketrygden. Disse kan få seg en overraskelse om 30 år, sier Kilde-Narmo.

Kilde-Narmo mener det norske pensjonssytemet er nokså komplekst. Med folketrygden i bunnen, offentlig tjenestepensjon, andre innskuddsbaserte løsninger og individuelle ordninger på toppen av det hele, kan det være vanskelig å få oversikten over hva du faktisk vil få utbetalt når du går av.

- I tillegg er vi midt i en pensjonsreform som kompliserer systemet ytterligere. Hvis du for eksempel er født i 1959 må du benytte deg av en delingsbrøk mellom ny og gammel ordning for å beregne din fremtidige pensjon. Du må nesten ha pensjon som jobb for å forstå hvor komplekst systemet egentlig er, sier Kilde-Narmo til DinSide.

Pensjonsportalen er et samarbeid mellom de syv største livsforsikringsselskapene i Norge. Formålet er å gjøre nordmenn mer bevisst på hva som venter når de går av med pensjon.

- Portalen er et samarbeid for å gi borgerne i Norge opplysninger om sine oppsparte pensjonsrettigheter. Vi vil informere og gi deg informasjon om det som kommer til å påvirke ganske mange år av livet ditt, sier Kilde-Narmo.

Bare pensjon i 10 år!

Alle arbeidsgivere er forpliktet til pensjonssparing for sine ansatte, minimum en obligatorisk tjenestepensjon (OTP) som er to prosent av din lønn hvert år. Logger du deg inn på norskpensjon.no, skal det dermed dukke opp en tjenestepensjon for hver arbeidsgiver du har hatt i nyere tid.

Det kan imidlertid hende at arbeidsgivers navn ikke dukker opp siden det først er de siste årene at arbeidsgiver ble pålagt å tagge med eget navn.

I oversikten vil du også se at noen av pensjonsordningene bare gjelder fra du er 67 til du er 77 år.

- Dette er vanlig på innskuddsbasert pensjon, som er den billigste ordningen for arbeidsgiver. Har du derimot ytelsesbasert pensjon, er denne som regel livsvarig slik som folketrygden, sier Kilde-Narmo.