Her er merkene

Det er det indre som teller: Vi har funnet fram til relativt ukjente merker som produseres av velkjente kvalitetsselskaper. De er uten unntak billigere enn sine søsken i de glansede katalogene til Panasonic, Bosch, Thomson og andre.

Brunevarer

Skal du handle brunevarer, har vi en rekke gode tips til hva du kan velge:

LG
Du har kanskje sett TV-apparater av merket LG i butikker eller avisannonser? LG er simpelthen det koreanske selskapet Goldstars nye navn, og slett ikke noe dårlig valg. Du kan trygt kjøpe en TV av dette merket.

NAD
LG produserer også TV-apparater for danske NAD, som er mest kjent for gode forsterkere og CD-spillere til overkommelige priser. Ser du en NAD-TV, er den altså laget av LG.

RadiOnette
LG har i tillegg overtatt en del av produksjonen til det ærverdige norske TV-merket RadiOnette.

BEKO
Ukjente BEKO er et annet billigmerke du får kjøpt i norske forretninger for tida. BEKO produserer en rekke TVer for store selskaper, men deres egne produkter er også verdt å ta en titt på.

Salora, Telefunken, Saba og Nordmende
TV-merkene Salora, Telefunken, Saba og Nordmende produseres alle av kvalitetsprodusenten Thomson. Disse merkene er billige, men de fleste av modellene holder tilnærmet Thomson-kvalitet.

Sansui
Sansui-produkter er ikke alltid produsert i sin helhet av mer kjente selskaper, men har ofte komponenter fra Panasonic.

Hvitevarer

Går du med planer om å investere i et nytt kjøleskap, komfyr eller oppvaskmaskin er merket Gorenje et godt alternativ. Navnet høres kanskje ikke så forlokkende ut, men Gorenje produseres ved en Bosch-eid fabrikk i Slovenia – etter Bosch-konsernets kvalitetskrav. Et godt kjøp. Bosch, Siemens og Gorenje tilhører for øvrig samme selskap i Tyskland, og produserer mye for hverandre.

Men:

Dette går også den andre veien: Dyrere merkeprodukter kan være produsert ved fabrikker som tradisjonelt lager billigere produkter. Etter det vi erfarer produseres Philips-modeller ofte av Sharp, en del Nokia-produkter av selskapet ITT samt mange Electrolux-varer av italienske Indezit.