Her er løsningen

Finner du ikke PIN-kodene, er dette din venn i helgen.

Du visste kanskje ikke at dette kan være løsningen for å få levert selvangivelsen i tide?       Foto: Norsk Tipping
Du visste kanskje ikke at dette kan være løsningen for å få levert selvangivelsen i tide? Foto: Norsk Tipping Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er det 112.000 nordmenn som har bestilt nye PIN-koder hos Skatteetaten siden selvangivelsen ble sendt ut i år. Snart er det for sent å bestille nye koder, men det kan hende du har løsningen liggende i lommeboka di.

2,1 millioner nordmenn har nemlig egentlig det de trenger for å levere selvangivelsen: Et Buypass smartkort med elektronisk ID, for eksempel et spillerkort fra Norsk Tipping. Kortet kan brukes for innlogging på Altinn.

>>>Alt om årets selvangivelse

Antallet brukerer som har logget seg inn med Buypass smartkort i Altinn, ble mer enn doblet da selvangivelsen ble gjort tilgjengelig. Altinn-kortet er også et alternativ for de som er i besittelse av et slikt.

- Altinn er jo utover det å være en portal for innlevering av selvangivelsen, også en portal med tjenester for bedrifter og næringsliv. Derfor er det mange revisorer, advokater, regnskapsførere og lignende som bruker Altinn-kortet, sier Gunnar Lindstøl, administrerende direktør i Buypass.

Her finner du mer informasjon om Buypass-kortene.

Sjekkliste før du leverer: Dette er nytt i år!

Dette trenger du også

For å logge deg inn med spillerkortet fra Norsk Tipping, trenger du en PC med innebygget smartkortleser, eller en ekstern smartkortleser som kobles til PC via USB-porten. Er du kunde hos Norsk Tipping, får du en slik kortleser gratis.

Trenger du en smartkortleser, kan du ringe kundeservice hos Norsk Tipping 07770, eller du kan benytte denne lenken. Kortleseren kan bestilles kostnadsfritt og gir deg også tilgang til å spille Norsk Tippings spill på internett. Kundeservice hos Norsk Tipping opplyser at om du ringer før kl 14.00, går kortleseren normalt ut med posten samme dag.

Nå er det slutt på impulslotto

Sikkert og enkelt

Påloggingen med Buypass smartkort er i dag Altinns eneste påloggingsmulighet på sikkerhetsnivå 4.

Går du inn på Altinn.no, kan du velge å benytte smartkort fra Buypass. Foto: Altinn.no
Går du inn på Altinn.no, kan du velge å benytte smartkort fra Buypass. Foto: Altinn.no Vis mer

Artikkelen fortsetter under bildet.

Se også: Selvangivelsen med Bank-ID?

For å identifisere deg overfor Skatteetaten trenger du smartkortet og din personlige PIN-kode.

- Den elektroniske ID-en ligger lagret i databrikken på kortet ditt, og PIN-koden er brukerdefinert og enkel å huske fordi de fleste med Buypass smartkort bruker kortet sitt ofte til flere tjenester, sier Lindstøl til DinSide.