Foto: Finn.no
Foto: Finn.noVis mer

Her er Finns nye brukeravtale

Finn.no snur og kommer med en ny og mer presis brukeravtale.

Torsdag skrev DinSide om Finn Torgets oppsiktsvekkende brukervilkår. Når du legger ut bilder på Finn Torget, må du si ja til at Finn.no får alle rettigheter til å bruke bildene til hva de vil - i evig framtid.

Lars Vinden, ansvarlig for forbrukersikkerhet i Finn.no, sa til DinSide at betingelsene var for vide, og at selskapet var i full gang med å få på plass en ny og mer presis brukeravtale.

- Det er formulert litt vidt og litt uklart. Vi har ikke behov for et så vidt vilkår, så det er naturlig at vi strammer det inn litt, sa Vinden til DinSide på torsdag.

Dette er nå gjort, og innen to uker vil den nye avtalen være på plass på Finn.no.

LES SAKEN: Vet du hva du skriver under på?

Mer konkret

Avtalen som kommer i løpet av de neste dagene beskriver i langt større grad hva Finn kan bruke bildene til.

"FINN forbeholder seg retten til å bruke ethvert bilde som er lagt ut på FINN torget (...), i forbindelse med ethvert formål knyttet til drift, videreutvikling og markedsføring av tjenesten og nettsidene. "

Les hele den nye paragrafen her

I praksis vil nok ikke den nye avtalen påvirke brukerne mye. Ifølge Lars Vinden har formålet med både den gamle og nye avtalen vært det samme, forskjeller er bare at nå er vilkårene presisert nærmere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pass på personlig informasjon

Om du legger ut bilder av tingene dine på Finn.no, spiller det vel kanskje ikke så stor rolle hva de blir brukt til senere. Eller som Datatilsynet sier:

- Vi kan ikke se at det er noen personvernrisiko, du selger jo ikke kona på Finn, sier seniorrådgiver Gunnel Helmers i Datatilsynet.

Men vær varsom når du legger ut personlige bilder og informasjon om deg selv eller andre på nettet.

I brukeravtalen til Facebook, som har fått massiv kritikk flere ganger, tar de seg retten til å bruke den informasjonen og de bildene du legger ut på nettet.

- Det er problematisk i forhold til nettsamfunn som Facebook, der du mister kontroll på bilder og personlig informasjon. Men om du mister kontroll over bildet av barnevognen du vil selge, gjør vel ikke så mye, sier Helmers.

LES OGSÅ: Store protester mot Facebook