Her er det dyrt å få hjelp

Kundeservice-telefonene er noen av landets dyreste numre å ringe.

Det koster å få svar, og vil du redusere telefonregningen, bør du vurdere andre løsninger. Foto: Colourbox.com
Det koster å få svar, og vil du redusere telefonregningen, bør du vurdere andre løsninger. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det å ringe fra mobiltelefonen stadig blir billigere, er det noen nummer du bør ringe med varsomhet. Det kan bli veldig kostbart å sitte i kø når du ringer et kundeservice-nummer for å få hjelp.

Hvor mye du betaler, avhenger av om du ringer fra fasttelefon eller mobiltelefon, og av hvilken abonnementstype du har. Med enkelte abonnementer kan en ti minutters samtale til for eksempel Get koste 55 kroner.

>>>Her får du best kundeservice

Mange nummertyper

Enten du ringer et 800-nummer eller et fire- eller femsifret nummer, bør du være oppmerksom på at dette vil koste mer enn å ringe vanlige numre, men prisene varierer.

Ringer du et 810-nummer, som for eksempel til Postens kundeservice, koster dette fra 0,59 kroner med et Telenor-abonnement og 1,49 kroner med de fleste av NetComs abonnementer.

Ringer du derimot til Viasat, som har et 815-nummer, tar NetCom mer betalt for dette, minimum 2,49 kroner per minutt.

Og ringer du Gets kundesenter, som benytter et femsifret nummer, stiger prisen. Da betaler du minimum 2,49 hos NetCom og hos Telenor betaler du 0,59 i oppstart og mellom 1,99 og 2,99 kroner per minutt avhengig av abonnement.

Merk at det blir langt dyrere om du ringer med kontantkort eller enkelte andre abonnementstyper.

Be om opprigning

Flere kundeservice-ordninger er nå slik at du kan be om å bli oppringt av en kundebehandler for å unngå å bli sittende lenge i kø. Dette er et tilbud du absolutt bør vurdere dersom du har anledning til det, fordi du slipper telefonkostnaden ved å sitte og vente, og samtalen som senere kommer vil bli betalt av den som ringer deg opp.

Opplysningstjenester - en klasse for seg!

Å ringe nummeropplysningen er enda dyrere enn å ringe kundeservice. Vi har tidligere sett nærmere på hvor mye det faktisk koster å ringe 1880 og 1881.

Prisene er nå fra cirka 7 kroner per minutt til opp imot 20 kroner dersom du ringer med kontantkort.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!