Her er det allerede gratis

I Sverige, Danmark, England og Vestfold nyter internettsurfere allerede godt av gratis internett-tilkobling.

I Sverige er det allerede fire leverandører som tilbyr internettabonnement uten avgift. En av dem er Spray (Razorfish) som også opererer en startside i Sverige. Sprays alliansepartner Utfors og flere av de andre tilbyr ubegrenset surfing, flere epost-kontoer, support og en hjemmeside begrenset til 5-10 MB.

I England tilbyr butikkkjedene Dixons og Tesco samt British Telecom muligheten til avgiftsfri surfing. Og her har antallet Internett-brukere som bruker en eller annen gratis Internett-tjeneste, som Freeserve, passert antallet betalende abonnenter.

24. mars 1999 åpnet Vestfold sin internettportal for samlet vestfoldinformasjon. Og i april gikk det ut et tilbud om gratis internettabonnement og reduserte surfekostnader til alle 90.000 husstander i Vestfold.

Tele 2 Danmark har for lengst tilbudt samtlige 2,2 millioner husstander i Danmark gratis internettaksess. For dansker som er på nettet mindre enn 45 minutter per dag i gjennomsnitt lønner det seg å benytte tilbudet om gratisaksess. Lavere telleskrittkostander på abbonnementsløsninger gjør at disse lønner seg dersom bruken er større.

Dansker som velger gratis abonnement betaler en minuttpris fra 10 øre. Kunder som betaler abonnement har en minuttpris som starter på åtte øre.