<strong>BILLIG PARACET:</strong> Vil du ha rimelige hodepinetabletter reseptfritt, bør du kjøpe dem på dagligvarebutikkene. Foto: Berit B. Njarga
BILLIG PARACET: Vil du ha rimelige hodepinetabletter reseptfritt, bør du kjøpe dem på dagligvarebutikkene. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Pristest av reseptfrie legemidler: Paracet, Ibux og Otrivin

Her er de reseptfrie legemidlene billigst

Handler du Paracet eller andre legemidler uten resept, bør du styre unna apotekene og heller kjøpe dem på dagligvarebutikken.

Publisert
Sist oppdatert

Er du over 18 år, kan du handle medisiner reseptfritt på dagligvarebutikkene, men ikke mer enn én pakke av hvert produkt på én og samme handel. Matbutikkene har et lite utvalg legemidler, som Paracet, Ibux, Otrivin, Zyrtec, Nicotinell og lignende.

Og det lønner seg - viser vår prissjekk av noen av apotekvarene du også finner i dagligvarebutikkene. Se også hvilke nettapotek som har de laveste prisene.

Det er spesielt på tre produkter det kan være mye å spare på de reseptfrie kjøpene dine.

Store prisforskjeller på Paracet, Pyrisept og Nicotinell

I tabellen under ser du hvilke produkter vi har sjekket priser på. Som tabellen viser, er det spesielt Paracet, Pyrisept og Nicotinell nikotintyggegummi hvor det er mye å spare på å handle varene i dagligvarebutikkene.

Og på alle tilsvarende produkter er samtlige billigst på butikk framfor på apotek.

Du kan se laveste pris i grønt og høyeste pris i rødt, i tabellen. Trykker du på tabellen, for du den opp i et større format.

Her er de reseptfrie legemidlene billigst

Billigst på Rema 1000 og Kiwi

Prisene butikkene imellom er relativt like, men Rema 1000 er en ørliten smule rimeligere enn Kiwi. Med ett unntak følger prisene hverandre svært tett.

Extra er et lite hakk dyrere på flere av varene, med ett unntak, nemlig Pyrisept. Med prisen på 27,30 kroner koster denne 18 kroner mindre enn på Rema 1000, og under halvparten av det den gjør på apotekene.

Størrelsen på pakken avgjør

Kjøper du allergitabletter, er det greit å være klar over at butikkene og apotekene har forskjellige forpakninger:

ALLERGITABLETTER? Jo større pakke, jo billigere per tablett. Men trenger du mange tabletter, bør du vurdere å skaffe resept, som gjør kjøpet mye billigere. Foto: Berit B. Njarga
ALLERGITABLETTER? Jo større pakke, jo billigere per tablett. Men trenger du mange tabletter, bør du vurdere å skaffe resept, som gjør kjøpet mye billigere. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Mens dagligvarebutikkene selger pakker med 21 tabletter, selger apotekene Zyrtec med sju eller 30 tabletter.

Regner man ut stykkpris per tablett på de rimeligste alternativene, er det billigst å gå for pakken med 30 tabletter på Vitus Apotek. Dette er hakket billigere enn å kjøpe 21 tabletter på Rema 1000. Altså gir den største pakken lavest stykkpris, slik vi også har sett eksempler på i dagligvarehyllene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer