Her er de råeste kredittkortene

Færre og færre betaler med kontanter, og ett svett minibank-kort gjør ingen sommer. Har du penger nok, kan du likevel høste beundrende blikk når du slenger kortet i bordet. Men hvilke kort er de feteste?

Publisert

Mens Kari og Ola Nordmann handler på kreditt som aldri før, gnir kredittkortselskapene seg i hendene

Fordelene med opp til 45 dagers betalingsutsettelse og andre medlemsfordeler frister stadig flere av oss. De ekte kredittkortene er oftest gratis i bruk, og inneholder langt større kreditter enn "vanlige" kort.

Så mens Mastercard, Diners, Eurocard og American express tidligere var forbeholdt de rikeste og mest fornemme blant oss, er kredittkortene i dag et vanlig syn i butikker og restauranter.

Det er vel og bra, men hva med de som er ute etter den prestisjen som tidligere fulgte med et kredittkort? Hva må til nå for at kelneren skal nikke anerkjennende, og selskapet på nabobordet skal kaste beundrende blikk?

Status og prestisje

”Alle” kan i dag få et vanlig kredittkort. For å tiltrekke seg kunder med en bankkonto litt fyldigere enn gjennomsnittet, har derfor kortselskapene utviklet forskjellige medlemskapsprogrammer.

Gull, Platinum, Infinity, er navn som virker tiltalende for alle og enhver, og gjenspeiler da også noe av den statusen noen føler ved å kunne betale med et slikt kort.

-Status, prestisje og service er nøkkelordene for dette kundesegmentet sier Tom Kirkeby hos American Express.

Service

Den servicen som de ulike kortselskapene gir sine prioriterte kunder er i store trekk sammenfallende. Den består i hovedsak av et omfattende fordelsprogram som strekker seg fra gratis oppgradering av flyreiser og hotellopphold, til omfattende forsikrings- og prioriteringsordninger verden over.

-Den virkelige rosinen er Concierge Service, forteller Morten Bjerke i Europay. Dette er en internasjonal tjeneste som består av team som er tilgjengelig 24 timer i døgnet, og som hjelper kortinnehaveren med alt.

Dette kan være alt fra å kjøpe og levere en gave, bestille blomster til kona til å gjøre alle forberedelser til en reise, og tjenesten koster ingenting.

Slik kan du få et platinum-kort

American Express og Eurocard er de selskapene som har utviklet det beste og mest omfattende tilbudet for den kresne og velbeslåtte kunden.

De er da også svært restriktive på hvilke kunder som tilfredstiller kravene til slike medlemskap.

For det første du ha en meget solid inntekt, helst bør den være syvsifret. Du må selvsagt også ha en velfylt bankkonto i bakhånd. Og til slutt bør du også ha en lang og omfattende betalingshistorikk hos selskapet. Tilfredsstiller du disse kravene kan du håpe på at du kvalifiserer som en god nok kunde til at du kan bli invitert til platinum-klubben, eller kanskje ”gutteklubben grei”...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer