Her er de norske nettbutikkene

Køfri julehandel. Mer enn 200 norske nettbutikker er kun få tastetrykk unna. Her er listen.

Publisert
Sist oppdatert
Kryss av for type innpakning, og så kommer gaven pent pakket i posten.


Netthandelen har eksplodert i Norge de siste årene. Posten melder om pakkerekord i desember i fjor, og venter nye rekorder i år.

Her er harde pakker billigst

Frister

Posten skal frem, og posten lover å gjøre sitt beste for å få levert alle pakker i tide til jul.

- Vil du være sikker på at posten kommer frem til jul, bør du sende alt av gårde før 16. desember, sa Merete Jebsen, informasjonssjef i Posten Norge til DinSide.no i forrige uke.


Når det gjelder nettbutikker, er det imidlertid litt andre frister du må forholde deg til: pakkene blir ikke automatisk sendt i det du trykker inn kortnummeret ditt. Vårt beste råd er å være så tidlig ute som mulig, og å sjekke hvor lang tid nettbutikkene bruker på å få sendt ut varene.

Her er nettbutikkene:

Vi anbefaler også at du tar en titt på disse to nettstedene: Gaver som forandrer verden: Kjøp en geit, esel, eller en flokk høner til noen som trenger det, samt
Mitt Klima og den nye siden Min Kvote: Klimakvoter til en som reiser mye. Gaver med god samvittighet.

En favoritt i redaksjonen er Gaven på lur som pakker inn gaven for deg. Her finner du alle mulige typer gaver, fra bøker, klær, tilbehør, interiørvarer og velværeprodukter. Kryss av for type innpakning, og så kommer gaven pent pakket i posten.

Smarte leveringstriks

Vi har to smarte råd til deg som skal handle julegaver på nett. For det første: I travle førjulstider er det fint å kunne benytte seg av Post-i-butikk. I fjor lanserte posten også en tjeneste der du varsles på SMS når pakken er klar til å hentes.

Du kan også be om at pakken sendes direkte til mottaker, dersom du ikke har anledning til å levere personlig. Da slipper du dobbel porto! Noen nettbutikker pakker attpåtil inn pakken for deg! Det kan eventuelt være fint å gi beskjed på forhånd, om at det er julepresanger som ankommer, slik at mottaker ikke pakker opp gaven på forhånd.

Fri frakt på julens dingser

Halvparten handler på nett

Mer enn halvparten av Norges befolkning under 44 år har handlet på internett i år. Tre av fire handler i norske nettbutikker. Vi handler også mere enn før: Andelen nordmenn som har handlet mer enn fem ganger på nett det siste året har steget fra 32 prosent i 2001 til 51 prosent i år. Dette ifølge en undersøkelse av Posten Norge.

Vi handler mest elektronikk og it-utstyr, så følger klær og sko, musikk og film, bøker - og flybilletter. De mest populære julegavene kjøpt på nettet i fjor var: Bøker, cd, film og dvd, elektronikk, klær, sko, smykker, datautstyr og dataspill.

Topp fem grunner til netthandel:

 • Varen er billigere
 • Utvalg; varen er ikke tilgjengelig i lokal butikk
 • Det er enkelt og lettvint
 • Det er for lang avstand til butikken som fører produktet
 • Større utvalg på nettet
 • (Kilde eForum/MMI/Posten)

  (Deler av artiklene er tidligere publisert på DinSide.)

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer